Gourmet: Teletina, ječmenova kaša z jurčki in popečena polenta z bučnim oljem

18. 11. 2015, 09:35 | Prosti čas | Vir: Playboy
Gourmet: Teletina, ječmenova kaša z jurčki in popečena polenta z bučnim oljem (foto: Playboy Press) Playboy Press

V osoljenem kropu, ki smo mu dodali malo oljčnega olja, skuhamo polento. Damo jo v model, potresemo s parmezanom in pokapamo z bučnim oljem.

Ječmenove kaše nam ni treba namakati. Kašo skuhamo in odstavimo. Teletino premažemo z gorčico in pustimo na sobni temperaturi vsaj pol ure. Na maslu dobro opečemo meso z vseh strani. Med peko meso obračamo na 15 sekund. Meso vzamemo iz ponve in pustimo, da počiva vsaj 15 minut.

V ponev, v kateri smo pekli meso, dodamo jurčke, malo oljčnega olja, ječmenovo kašo, posolimo in pokuhamo. Na koncu dodamo kislo smetano in narezan peteršilj, dobro premešamo in odstavimo.

Medtem v pečici na hitro popečemo polento. Pečeno polento postavimo na servirni krožnik, meso narežemo na trakove, dodamo jurčke z ječmenovo kašo in po želji potresemo z narezano baziliko in peteršiljem.

Dober tek!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri