Po letu dni premora se julija v Laško vrača festival Pivo in cvetje

Programsko drugačen

9. 6. 2021, 10:17 | Prosti čas | Vir: STA

              Po letu dni premora se julija v Laško vrača festival Pivo in cvetje (foto: Nebojša Tejić/STA) Nebojša Tejić/STA

Po letu dni premora zaradi epidemije se julija v Laško vrača 56. festival Pivo in cvetje. Zaradi varovanja zdravja bo letošnji festival osredotočen le na petek, 9. julija, in soboto, 10. julija, so sporočili organizatorji festivala.

Programsko bo festival letos drugačen od prejšnjih izvedb, obiskovalcem pa bodo ponudili raznolike vsebine za vse generacije, so napovedali. V dveh dneh se bo na enem odru zvrstilo šest koncertov, po trije v petek in v soboto, program pa se bo pričel ob 19. uri. Zaradi varovanja javnega zdravja bodo organizatorji v koncertno prizorišče letos spremenili športno igrišče v mestnem središču in na vsakem koncertu ekskluzivno gostili le 200 najbolj zvestih privržencev.

Organizator festivala Stik Laško, s tradicionalnim sponzorjem Pivovarno Laško Union, bosta omogočila ogled koncertov najbolj zagretim privržencem, ki se bodo zavezali, da bodo v Laško prišli peš - s pohodom prek slovenskih hribov in dolin ter svoj podvig tudi dokumentirali na družbenih omrežjih.

Tistim ljubiteljem festivala Pivo in cvetje Laško, ki zaradi ukrepov ne bodo uspeli priti v Laško, pa bodo v Pivovarni Laško pomagali doživeti festivalsko vzdušje pri njih doma.

Kot običajno bo mesto Laško tudi letos ocvetličeno. Lokalni cvetličarji mu nadenejo pisano cvetlično podobo, organizatorji pa poskrbijo za mestni vrvež z godbeniki, mažoretkami in etnografskim programom.