Po sobotni se je tudi pustna nedelja preselila na splet

14. 2. 2021, 07:47 | Prosti čas | Vir: STA

              Po sobotni se je tudi pustna nedelja preselila na splet (foto: profimedia) profimedia

Tako kot na pustno soboto bomo lahko tudi na današnjo pustno nedeljo program v posameznih krajih zaradi epidemije covida-19 spremljali le prek spleta. Spletni program so pripravili tako na Ptuju kot v Cerknici in Cerknem.

Na Ptuju, kjer se je na pustno nedeljo ob 13. uri tradicionalno začela osrednja mednarodna karnevalska povorka, so za danes pripravili etnografsko-zabavni televizijski program. Spremljati ga bo mogoče na spletu.

V Cerknici so pripravili veliki pustni karanteval pod naslovom Izganjanje hudiča v daljavo, ki si ga bo mogoče ob 12.32 ogledati na TV Oron ter na Facebook strani in Youtube kanalu Pustnega društva Cerknica. Kot so zapisali v društvu, bo letošnji karneval nekaj posebnega zato, ker bo lanski.

Tudi laufarji v Cerknem so tradicionalno Laufarijo letos prenesli na splet. Obsodbo pusta pred cesarsko kraljevo sodnijo bodo danes prenašali na Facebooku in YouTube kanalu. Tako kot vsako leto bo tudi letos obsojen na smrt "z botam", so zagotovili v tamkajšnjem pustnem društvu.