Prevarantski prodajalci tulipanov opeharijo na milijone turistov v Amsterdamu

20. 10. 2019, 05:29 | Prosti čas | Vir: STA
Prevarantski prodajalci tulipanov opeharijo na milijone turistov v Amsterdamu (foto: profimedia) profimedia

Med čebulicami nizozemskih tulipanov, ki jih je mogoče kupiti na slavni amsterdamski tržnici, je lahko le manjši delež takšnih, iz katerih dejansko zraste tulipan, je pokazala preiskava mestnih oblasti. Prevaranti pogosto prodajajo tudi čebulice drugačnih tulipanov, kot so predstavljeni na fotografiji, v paketu pa je manj čebulic od navedenega.

Mestne oblasti so preiskavo v sodelovanju s pridelovalci tulipanov uvedle po več prijavah domnevnih goljufij, za katerimi naj bi pogosto stali tuji prodajalci, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Tržnico vsak dan obišče ogromno turistov in domačinov, ki želijo tulipane posaditi doma. Začetno navdušenje, ko na podlagi vabljivih ilustracij na embalaži pričakujejo vrt cvetočih tulipanov, se pozneje pogosto spremeni v razočaranje, ko iz čebulic zraste le malo tulipanov, še ti pa so pogosto drugačni od predstavljenih.

"Po ugotovitvah preiskave gre za kronične prevare strank. Pretentanih je na milijone turistov in enodnevnih izletnikov," je dejal predsednik Kraljevega združenja pridelovalcev čebulic (KAVB) Rene le Clercq.

Kot je poudaril, posamezni goljufivi prodajalci mečejo slabo luč na vse ostale. "Turist, ki kupi slabo čebulico, se najverjetneje ne bo vrnil," je opozoril.

Mestne oblasti in pridelovalci so zadevo predali organu za varstvo potrošnikov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri