Prvi retrogradni Merkur v 2020 in vpliv na posamezna znamenja

Piše: astrologinja Mihaela Malečkar

10. 2. 2020, 09:16 | Prosti čas | Piše: Mihaela Malečkar

              Prvi retrogradni Merkur v 2020 in vpliv na posamezna znamenja (foto: Unsplash) Unsplash

Tretjega februarja je Merkur prestopil v ribe. Tu je na dnu in v izgonu, kar pomeni, da je oropan svoje osnovne racionalne ostroumne in logične narave, iznajdljivosti, v tem znamenju mu umanjka tudi nekaj spretnosti, zdrave razumskosti in praktičnosti.

Zato je večja možnost intelektualnih napak, nesporazumov in zmede, tako intelektualne kot pri orientaciji in praktičnih opravilih. Kljub temu prinaša ta položaj intuicijo, predanost, mistične izkušnje, spodbuja pa tudi pesniško dušo.

Tokrat bo potovanje po ribah zelo dolgo, od 3. 2. do 11. 4. 2020, saj se bo na sredini februarja (17. 2.) Merkur obrnil retrogradno (direktno se bo nato obrnil 10. 3.).

Ker je retrograden Merkur v ribah še toliko bolj "naklonjen" napakam, se odsvetuje večje nakupe, podpise pogodb, nakup prevoznih sredstev in komunikacijskih naprav.

Merkurjeva retrogradnost kliče k temu, da si vzamemo malo več časa, da predelamo vse, kar se nam je zgodilo v preteklih mesecih. In ker je bil ta čas za večino nas kar naporen, je prav, da zadihamo, se umirimo in si dovolimo tudi nekaj več notranjega miru.

Če se sedaj odločamo na silo, lahko naredimo dolgoročno velike napake. V spodnjih vrsticah je hiter pregled, kako bo njegova retrogradnost vplivala na znamenja. Če poznate svoje ascendentno znamenje, je velika verjetnost, da bo razlaga namenjena temu znamenju za vas najbolj primerna.

OVEN

Drugi vplivi v tem času bodo za ovne kar naporni, zato bo nujno, da se z jezo in pod pritiskom ne odločate prehitro. Retro Merkur v vašem dvanajstem polju sporoča, da bodite pozorni na svoje sanje, saj vam bodo prinašale zanimive uvide, in še toliko bolj kliče k odmiku, meditaciji, sprehodom ali karkoli že počnete, da si napolnite baterije. Pojdite pogosteje do morja ali jezera.

BIK

Očitno boste nekoliko bolj energični in stanovitni in verjetno boste delovali kot rama in steber za svoje prijatelje, ki jih lahko v tem času čaka veliko naporov. Vzemite si čas in pomislite, kam gre vaša pot, kje čutite svojo vizijo, svojo usmeritev. Spuščajte vse, kar ni več pomembno za vas, po drugi strani pa si dovolite sanjati, vizualizirajte si sebe v obilju sreče in zadovoljstva.

DVOJČKA

Za dvojčke je večinoma to eden težjih časov. Večja bo pozabljivost, dojemanje upočasnjeno in oslabljeno, na poslovnem področju se lahko pokažejo napake iz preteklosti, veliko bo dela za nazaj. Nikar se ne pojejte s kritiko, je, kar je, sedaj samo sprejmite odgovornost in naredite, kar je treba. In nikar ne pozabite tudi uživati v svojem delu. Intuicija bo okrepljena.

RAK

Drugi vplivi v tem obdobju nosijo težave v odnose, še najbolj poslovne. Toda sam retro Merkur v ribah sporoča, da črpajte iz duhovnega, ustvarjalnega, narave in nikakor ne reagirajte na grobost zunanjega sveta. Če se nekoliko umaknete od vseh, ki rinejo za vsako ceno, na silo, brez občutka, boste imeli v tišini možnost prisluhniti svoji intuiciji, ki vas bo modro vodila.

LEV

Levom bo retrogradni Merkur v ribah nosil na plan prastara čustva, lahko tudi bolj negativna, in vas klical k predelovanju. Z njegovim potovanjem po osmem polju se lahko potopite v prastaro, in dobite moč, da se predate in spustiti tisto, kar vam ne služi več. Predlagam tudi konkretno odstranjevanje neuporabnih stvari. Če je le mogoče, odložite pomembnejše finančne odločitve.

DEVICA

Za device je ta pozicija ena težjih, saj se na nek način ujamete v dokaj zmeden in neobvladan položaj, ki vas lahko straši. Kaos vam ni po godu, toda včasih ne gre drugače. Ujamete se lahko tudi v odnose, in treba bo razčistiti, predelati, povedati ali izjokati nekaj za nazaj. Naj gre. V zmedi in kaosu sledite notranjem kompasu in ne boste mogli zgrešiti.

TEHTNICA

Veliko kaosa je lahko na področju dela, vsakodnevnih opravkov, lahko pa boste imeli dodatne opravke tudi z živalskimi ljubljenčki. Vnašajte dodatne količine vitamina C in pazite nase. Stik z naravo bo deloval terapevtsko, budil vašo intuicijo. V tem času bo veliko pritiskov na zasebnem področju. Moj nasvet: ne reagirajte, ne dovolite, da vas trdota in nerazumevanje rani.

ŠKORPIJON

Retrogradnost Merkurja vam bo omogočila dodaten vpogled v preteklost in vam nosila predelovanje tudi nekih preteklih ljubezni. Kljub vsemu bo spodbujala vašo ustvarjalno žilico in vam prinašala nekaj več možnosti izraziti tisto najbolj notranje in skrito. Prisluhnite svojim otrokom, čisto nehote vam bodo razkrili svojo dušo. Ne reagirajte, samo bodite, bo čisto dovolj.

STRELEC

Tudi vam bo tokratni retrogradni Merkur nekoliko bolj zagodel. Dovolite si dodaten čas za počitek, dodaten čas za obisk svojih staršev, dodaten čas samo, da ste ob tistih, ki so vam najbolj domači, najbolj blizu. Nikar ne iščite napak in se ne prerekajte, samo bodite, nič več in nič manj. V tišini in prisotnosti se bo začelo prečiščevanje otroštva, vaših temeljev, tako bo zopet več bližine.

KOZOROG

Drugi vplivi nakazujejo nekoliko težja dva meseca, več boja, stresa, dela in naporov. Retrogradni Merkur vam bo nagajal le toliko, da bo marsikaj potrebno prebrati, narediti dvakrat, da v prvo ne bo šlo. Kljub vsemu se vmes med vsemi bremeni, ki jih boste nosili, lahko dogodijo prijetni pogovori, ko bodo besede kar tekle iz vas, brez prave logike, toda osvobajajoče.

VODNAR

Vodnarje ta povezava ne bo veliko vznemirila, bolj bo svet okrog vas malo zmeden kot vi. Mogoče boste celo deležni najbolj zanimivih idej in boste končno naredili to, kar ste predolgo odlašali. Kljub vsemu se svetuje, da ste previdni na področju financ, da se ne odločite za nič večjega in bistvenejšega. Prisluhnite intuiciji, preverite, kam vas vodi, toda ne skočite v akcijo.

RIBI

Ribja intuicija bo tokrat še bolj močna. Vedeli boste določene stvari, tako iz sebe, jasno kot beli dan. Zmešnjave s ponavljanjem določenih del, ki niso bila prav narejena, vas ne bodo premočno obremenile. Dovolite svojemu telesu več počitka, zavestno si večkrat vzemite čas za sprehode v naravo, še zlasti v bližini vode. Če je mogoče, pojdite do morja.

Mihaela Malečkar
Astrologinja