Prvo karibsko križarjenje po začetku pandemije prekinjeno zaradi covid-19 okužbe

13. 11. 2020, 10:25 | Prosti čas | Piše: D.H.

              Prvo karibsko križarjenje po začetku pandemije prekinjeno zaradi covid-19 okužbe (foto: profimedia) profimedia

V soboto je velika križarka zapustila Barbados, prva, odkar je v začetku pomladi pandemija zaustavila luksuzna karibska križarjenja. 53 potnikov pa žal ni doživelo celotnega sanjskega potovanja, saj so križarjenje morali prekiniti zaradi covid-19 okužbe.

Križarka SeaDream norveške skupine SeaDream Yacht Club se je po odkritju okužbe s covid-19 pri enem od potnikov obrnila in vrnila v bližino mesta Bridgetown. Potniki so izolirani v kabinah, odkrili pa so že pet okužb, z veliko verjetnostjo, da bo pozitivna vsaj še ena oseba.

Kot poročajo tuji mediji, je včeraj okoli 17. ure po centralnem evropskem času kapitan Torbjorn Lund oznanil, da se eden od potnikov ne počuti dobro, zato so ga testirali za covid-19, test pa se je izkazal za pozitivnega. Vsi potniki in del posadke so se zato morali izolirati v kabine.

V trenutku, ko so prejeli informacijo o pozitivnem testu na covid-19, je bila križarka približno 10 ur plovbe od pristanišča na Barbadosu. Testirali so tudi vseh 66 članov posadke, vsi so negativni. Ob prihodu do pristanišča so zdravstveni delavci začeli izvajati testiranja vseh ljudi na krovu.

Križarjenje, ki naj bi sicer trajalo sedem dni, se je tako predhodno zaključilo. Po besedah YouTube dueta Cruise with Ben & David ni jasno, kako se je lahko okužba prikradla na križarko, saj so imeli pred in med odhodom natančna testiranja.

Potniki v kabinah sedaj dobijo pod vrata potisnjen jedilnik, na katerem odkljukajo željena naročila, obrok jih potem brez kontakta počaka pred vrati, vsi krožniki pa so oviti v plastično folijo.

Na Twitterju se je s križarke javila tudi Sue Bryant, freelance avtorica člankov o potovanjih in križarjenjih, ki piše za The Times in The Sunday Times. V zadnji objavi je povedala, da so trenutno na krovi odkrili že skupno pet okužb.