Puhasti 'cheesecake', ki je obnorel Instagram (iz samo 3 sestavin)

Recept

16. 2. 2020, 15:17 | Prosti čas | Vir: Cosmopolitan
Puhasti 'cheesecake', ki je obnorel Instagram (iz samo 3 sestavin) (foto: Unsplash.com/Lucy-Claire) Unsplash.com/Lucy-Claire

Tole se sliši sanjsko dobrooo! Se strinjate?

Obožujete 'cheesecake' na 100 in en način? Mi tudi!

Nazadnje nas je navdušil recept za puhasto cheesecake torto, ki je popolnoma navdušila uporabnike spleta. Popolna je za razvajanje in sladkanje, hkrati pa tako enostavna za pripravo, da bo zagotovo pristala med vašimi najljubšimi recepti. 

Potrebovali boste naslednje sestavine:

Pripravite pa jo takole:

Najprej beljake ločite od rumenjakov in jih postavite v hladilnik, vmes pa pečico segrejte na 170 stopinj. Nalomite belo čokolado in jo nad soparo stopite, nato ji dodajte pasirano skuto ter dobro premešajte. 

Mešanici dodajte še 3 rumenjake in ponovno res dobro premešajte. Beljake stepite v sneg in ga nato postopoma dodajajte v nastalo mešanico. Bodite zelo previdni in nežni.

Vzemite model za torto, ki naj ima premer 15 cm in ga obložite s peki papirjem, nato pa na debelo namažite še maslo. Pripravljeno zmes vlijte v model in nato s polnim modelom nekajkrat dobro udarite po svojem kuhinjskem pultu, da iz njega spravite odvečen zrak.

Model po tolčenju postavite v pekač, ki naj bo napolnjen z vročo vodo. 

Vse skupaj nato pečite v treh 15-minutnih intervalih. Prvih 15 minut imejte pečico segreto na 170 stopinj, pri drugih 15 minutah naj bo pečica nastavljena na 160 stopinj, v zadnjih 15 minutah pa pečico popolnoma izklopite.

Po 45 minutah vzemite 'cheesecake' iz pečice in pustite, da se ohladi. Če želite, lahko vrh tortice na koncu potresete še s sladkorjem v prahu.

Veselo sladkanje vam želimo!

Fotografije: Profimedia, GIPHY, Instagram, Unsplash.com/Lucy-Claire

Preberi še: Imate pogosto GLAVOBOL? Če KAVI dodate tole, bo prenehal v HIPU

Priporočamo tudi: Slovenska youtuberka ISKRENO: "Šef me je povabil v posteljo!" (NORA zgodba)