Šibenik: Sprehodite se po Srcu Dalmacije

27. 7. 2021, 12:00 | Promocijsko sporočilo

              Šibenik: Sprehodite se po Srcu Dalmacije (foto: TZ Šibensko Kninske) TZ Šibensko Kninske

Kot najstarejše hrvaško mesto na Jadranu ima Šibenik bogato kulturno in zgodovinsko dediščino in je zaradi svoje lege na jadranski obali že od nekdaj zaželen kraj za življenje. V 16. stoletju je bilo po številu prebivalcev največje dalmatinsko mesto, zato ne preseneča, da je staro mesto Šibenik najstarejše domorodno mesto na jadranski obali. 

Narava, osupljive plaže, razgibana obala, dih jemajoči nacionalni parki, številni zalivi, skriti očem in aktivnost - vse to bo zadovoljilo tudi najzahtevnejše, vsaka od atrakcij pa nas vabi na sprehod, skozi katerega se lahko najbolje znajdemo okus čarobnosti te čudovite hrvaške regije.

Šibenik in Unesco - posebna vrsta ljubezni

Kaj imajo skupnega Šibenik, London, Berlin, Peking in New Delhi? To so edina mesta na svetu, ki imajo na seznamu Unescove svetovne dediščine dve privlačnosti. V mestu Šibenik sta to katedrala sv. Jakoba in trdnjava sv. Nikolaja. Če si predstavljate velikost teh mest, je Šibenik daleč najmanjši. Sprehodite se po šibenskih ulicah in spoznajte njegovo fascinantno arhitekturo.

TZ Šibensko Kninske

Zaplavajte pod veliko kaskado narodnega parka Krka

V enem najlepših evropskih parkov vas čaka na tisoče zelenih odtenkov, očarljive melodije kaskad, žvrgolenje ptic in nepozabna doživetja. Popotniki z vsega sveta prihajajo občudovati lepoto flore in favne ter neverjetne smaragdno zelene kaskade. Narodni park se nahaja v bližini Šibenika, blizu Skradina, kjer je njegov glavni vhod. Ne pozabite na kopalke, saj je kopanje dovoljeno v bližini najbolj dih jemajoče kaskade, imenovane Skradinski buk.

TZ Šibensko Kninske

Otok Hopping na Kornatih

Ena najbolj znanih hrvaških znamenitosti je Narodni park Kornati, ki je tudi eno od Unescovih znamenitosti na Hrvaškem. To je hrvaški naravni raj in če uživate v jadranju, bo 89 otokov Kornatov z otočki in grebeni preizkusilo vaše spretnosti, še posebej, če bo vreme primerno! Odkrijte čudovite plaže, lagune in poglede, ki jih ponujajo Kornati, in če želite organizacijo prepustiti nekomu drugemu, obstaja veliko podjetij, ki bi potovanje z veseljem načrtovale namesto vas.

TZ Šibensko Kninske

Iz oči v oči s šibenskimi trdnjavami

Zakaj je Šibenik tako poseben? Njegova zgodovinska dediščina je zagotovo na vrhu seznama. Šibenik ima štiri trdnjave - 3 v mestu (vse s čudovitim razgledom) in nekaj kilometrov izven mesta, ki ščitijo bližnji kanal. Trdnjava sv. Mihaela je tista, ki jo boste našli na večini razglednic Šibenika. Je najbolj dostopen, do katerega lahko pridete v 10 minutah hoje od glavnega trga, in je najbolj priljubljen med obiskovalci. Popolnoma je prenovljen, ima pogled na mesto in vključuje veliko gledališče za koncerte in prireditve. Omeniti velja še trdnjavo Barone in trdnjavo St James. Trdnjava sv. Nikolaja je edina, ki se nahaja ob morju blizu vhoda v kanal sv. Antona.

TZ Šibensko Kninske

Odpočijte si v Vodicah

Vodice so ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij na jadranski obali. Znani so po svojih čudovitih restavracijah, hotelih in letoviščih ter čudovitih plažah. Zdi se, da so pametna izbira za počitnice, če prihajate z družino in razen številnih dejavnosti na voljo, tukaj lahko najamete tudi kolo in se odpravite na raziskovanje okolice ali kako drugače rezervirate katero od številnih morskih tur, ki bodo razkrijte vam lepoto morja. Pridite plavati z delfini, okusiti tradicionalne mediteranske jedi in skočiti v kristalno čisto morje. Izbira je na tebi.

TZ Šibensko Kninske