Tako boste po stari japonski legendi spet našli svojega izgubljenega mucka

Starodavna tehnika

9. 11. 2021, 11:38 | Prosti čas

              Tako boste po stari japonski legendi spet našli svojega izgubljenega mucka (foto: profimedia) profimedia

Obstaja stara japonska legenda, ki razkriva posebno metodo iskanja izgubljenih mačk. Ljudje prisegajo, da je neverjetno učinkovita.

Naj se sliši še tako nenavadno, je tehnika te starodavne metode naslednja:

"Če iz hiše odide muc in se nato ne vrne več, naj lastnik odide na ulico in tam poišče prostoživeče in potepuške mačke. Z eno od njih naj naveže stik tako, da k njej na še varni razdalji, ki mačko ne plaši, počepne, jo pogleda v oči in ji prav prijazno prične pripovedovati o izgubljeni hišni ljubljenki. Pove naj ji, kakšne barve dlake je imela, kako so jo doma klicali, predvsem pa naj jo lepo prosi, naj mu jo pomaga spet najti. Povejte potepuhu še, kako zelo ste imeli radi to mačko in kako zelo si želite, da bi se vrnila. In potem verjemite. Verjemite, da si bodo mačke izpovedano posredovale med seboj in tako pomagale, da bo vaša mačka spet našla domov."

Čudovito, mar ne?

Ko boste naslednjič pogrešali kakšnega od svojih ljubih muckov, poskusite še s to tehniko. Izgubiti ne morete zares ničesar (ob morebitnih začudenih pogledih someščanov pa ne pozabite, da se z živalmi pogovarjajo samo ljudje, ki imajo živali radi), pridobite pa lahko tako zelo veliko. Namreč vrnitev vašega mucka!

V Facebook skupino Weird And Fantastic Things je to čudovito legendo delila uporabnica Shweta Majumdar.