Tea Vučkovič zamajala razgledni stolp Vinarium

2. 7. 2021, 11:45 | Prosti čas
Tea Vučkovič zamajala razgledni stolp Vinarium (foto: Foto: Kristjan Kotnik) Foto: Kristjan Kotnik

V četrtek, 1. julija, se je v spektakularnih lučeh zasvetil razgledni stolp Vinarium v Lendavi. Na njem je svoj ekskluzivni set za Auroro, avdio-vizualno galerijo, predstavila energična techno ambasadorka Tea Vučkovič.

Poletni dnevi so vse daljši, zato so morali organizatorji Aurore, čakati kar nekaj časa, da se je dan počasi prevesil v noč. A prav te poletne barve so dodale piko na i, ko smo skupaj s Teo Vučkovič lovli tretji pojav Aurore. Tokrat si je v njen ekskluziven set vklopilo več tisoč gledalcev iz kar 45 držav po vsem svetu, set pa se je predvajal na več kot 10 partnerskih kanalih. Brezplačen prenos so omogočili partnerji projekta Adria Media Ljubljana, Hit Radio Center, Feel Slovenia (STO), Telemach, Heineken in Merit International.

Iz Ljubljane na Roglo, nato pa v Lendavo 

 Aurora se je prvič pokazala lansko leto, ko sta jo z več deset tisoč gledalci iz vsega sveta, odkrivala DJ UMEK na terasi InterContinental hotela v Ljubljani ter tech-house maestro Mike Vale, ki se je v zimskih temperaturah zabaval na Poti med krošnjami na Rogli. Tokrat so organizatorji, ki organizirajo tudi največji elektronski festival v Sloveniji, StellarBeat, izbrali še en stolp. Razgledni stolp Vinarium v Lendavi s svojimi 53,5 ponosno stoji v prekmurskih nižinah in ponuja razgled na okoliške vinogradne in pokrajino kar 4 držav naenkrat. Tja so povabili Teo Vučkovič, energično Mariborčanko, ki se že več kot desetletje navdušuje s svojimi techno ritmi. 

Tea predstavila ekskluzivni set za Auroro 

Prav za ta dogodek je Tea skrivala še neizdane komade, ki jih je bilo moč slišati ekskluzivno na Aurori. »Bili so komadi, ki sem jih zbirala skoraj eno leto. In ko vse skupaj spravljaš v eno mapico, in ko je je prišla priložnost, da si jih dam ven, sem bila zelo vesela, ker sem imela ful veliko izbiro. Nato pa sem izbirala na podlagi svojega počutja. Naredila sem si vizijo tega stolpa in se mi zdi, da je na koncu prišel ven tako na pol melodičen set,« nam je takoj po koncu zaupala Tea Vučkovič, ki je po dobrem letu ponovno stopila za mešalno mizo. »Super je bilo, ful fajn. Sem si želela ponovno te izkušnje, res ful fajn!« 

Izjemen razgled in spektakularne luči ponazorile čisto pravo poletno Auroro

Razgledni stolp Vinarium je bil tokrat osvetljen s spektakularnimi lučmi, ki so dodobra ponazorile Auroro. Razgled, spektakularne luči in odlični techno ritmi so dodobra razgreli občinstvo, ki so Teo spremljali od doma in se potopili v kraljestvo elektronske glasbe. »Koncept mi je bil zelo všeč, sem ga že zasledila. Zelo sem bila vesela, ko sem dobila povabilo. Smo pa sodelovali že v preteklosti, tako da sem vedela, da bo zelo fajn! Še vedno sem čisto navdušena in z veseljem bi ta projekt ponovila znova in znova,« je bila nad Auroro navdušena Tea. 

Foto: Kristjan Kotnik
Tea in techno, ljubezen na prvi ‘posluh’

S Teo smo se pogovarjali takoj po njenem ekskluzivnem setu za Auroro, kjer nam je zaupala zakaj je svojo ljubezen našla prav v techno zvrsti glasbe, kako se počuti kot ženska v industriji elektronske glasbe ter kakšen nasvet bi si sedaj dala na začetku svoje kariere. 

Ali komaj čakaš, da se boš lahko čimprej podala v klube in na festivale? Kaj bolj pogrešaš? 

“Seveda! Malo sem že neučakana, saj se epidemija vleče že leto in pol konca pa ni videti. Pogrešam publiko, klube, festivale.. Najbolj pa pogrešam naše izmenjavanje energije.”

Sama si v industriji že dobrih 10 let, kako se je razvijal tvoj stil?

“Stilsko se nekako vedno držim dinamičnih komadov in trdih kikov, se mi pa zdi da sem si skozi leta izoblikovala nek “svoj stil” in moji žurerji točno vedo kaj lahko pričakujejo. Trenutno pa izbiram komade z melodičnimi vložki, po mojem zaradi pomanjkanja klubskih dogodkov in preteklega leta nabitega z emocijami. Sede mi.” 

Zakaj techno?

“Zakaj techno ... Dobro vprašanje, katerega si še nikdar nisem zastavila.. Techno sem začela poslušati pred 20timi leti, pri 13ih, in bila je ljubezen na prvi “posluh”. Rastla sem s technom in techno je rastel z mano.”

Če bi lahko rekla nekaj Tei v njenih začetkih, z znanjem, ki ga poseduješ danes, kakšen nasveti bi si dala? 

“Tejči, tvoja strast te pelje po pravi poti, ti se samo sprosti, uživaj in ne skoči na glavo v vsako vodo (priložnost) ki ti pride napoti. Včasih je dobro o kakšni stvari malo premisliti.”

Tvojo glasbo lahko spremljamo tudi na glasbeni platformi Tidal, ki je sedaj na voljo vsem Telemachovim uporabnikom. Ali uporabljaš Tidal? Boš tja dodajala vedno več svoje glasbe? 

“Tidal sem spoznala preko projekta Aurora in zagotovo ga bom uporabljala še naprej.”  

Vpeta si tudi v izobraževalni del DJ-janja. Kako to, da si se usmerila tudi v to smer? 

“V to smer me je potegnilo samo od sebe. Leta 2017 sem začela dobivati povpraševanja po tem, potem pa sem leta 2018 začela z uradnim izobraževanjem in raziskovanjem na tem področju. Tako sem danes po 3 letih raziskovanja in pripravljanja strukturiranih učnih načrtov, specialistka neformalnega DJ izobraževanja.”

Si v prihodnje želiš več produkcijskega dela ali si raje pred plesa željno množico? 

“Po Aurora izkušnji si želim dooosti obojega.” 

Kakšne so želje za prihodnost? Kam te pelje tvoja pot?

“Posebnih želj nimam, neizmerno uživam v tem kaj počnem in upam da me pot zapelje po čimveč odrih. Veš tisto, ko v trenutku veš, da je to trenutek, ki si ga boš želel/a ponoviti, v trenutku, ko bo trenutek minil. No.. To.” 

Ste zamudili tretji pojav Aurore?

Če ste tretji pojav Aurore zamudili, si ga lahko še vedno ogledate na auroramusic.io!

Foto: Kristjan Kotnik