To so številke, ki jih je družina na lotu igrala 50 let in potem le zadela milijon dolarjev

Loterija

24. 8. 2020, 13:53 | Prosti čas | Piše: D.H.

              To so številke, ki jih je družina na lotu igrala 50 let in potem le zadela milijon dolarjev (foto: Shutterstock) Shutterstock

Potrebno je bilo kar 50 let, da so izbrane srečne številke danes za milijon dolarjev bogatejšega Avstralca zares postale srečne. Pretekli teden je bilo v loteriji Gold Lotto izžrebanih točno tistih šest številk, ki jih je oče dobitnika prvič izbral pred petimi desetletji.

»To so številke mojega očeta. Nekaj je rojstni dni družinskih članov in nekaj naključnih številk,« je za avstralsko loterijsko zvezo Lott povedal srečni dobitnik iz Brisbana. Pravi, da je njegov oče pred petdesetimi leti zbral te številke in nato vedno stavil na iste.

Dan po žrebu so iz loterijske zveze dobitnika poklicali v službo. »Mislil sem, da se nekdo šali. Še danes težko verjamem. Ko so me le prepričali, da klic ni šala, so me še vprašali, kakšne načrte imam za milijon dolarjev.« Mimogrede, milijon avstralskih dolarjev je približno 610.000 evrov.

»Adijo hipoteka,« se je nasmehnil dobitnik. »Lepo bo, da se rešim tega bremena. Rad bi si tudi kupil počitniško prikolico, nekaj pa bom pustil na varčevalnem računu.«

In katere so te srečne številke, ki jih je pred petdesetimi leti izbral njegov oče? 10, 12, 20, 22, 31 in 37.