Top 5 festivalov za ljubitelje piva

21. 4. 2017, 10:00 | Prosti čas | Vir: Playboy

Iskali smo jih po celem svetu.

5. MONTREAL MONDIAL DE LA BIERE

Kanada od leta 1994 slavi svojo ljubezen do piva na festivalu v Montrealu, ki privabi okoli 80 tisoč ljudi. Obiskovalci se lahko predajajo več kot 600 različnim znamkam piva, na dogodku pa se pred­stavi okoli 200 pivovarn.

4. PILSNER FEST

Glede na to, da na Češkem spijejo največ piva na osebo, je smiselno, da imajo tudi pivu posvečen dogodek. Že skoraj 200 let tako v Plznu vsako leto priredijo Pilsner Fest. Festival poleg hektolitrov piva prinese tudi veliko glasbenih nastopov in kopico dobre hrane. Naslednji Pilsner Fest bo 7. oktobra 2017.

3. NATIONAL WINTER ALES FESTIVAL

V zadnjem tednu februarja ste v britanskem Norwichu zamudili prav poseben festival, ki promovira predvsem pivo in pijače, ki se tradici­onalno pijejo v zimskih mesecih. Dogodek že deset let organizira CAMRA, neodvisna prostovoljna organizacija za promocijo avthtonih angleških pijač.

2. MEDNARODNI FESTIVAL PIVA V QINGDAU

Največji festival piva v Aziji se vsako leto pripeti v mestu Qingdao v provinci Shandong. Qingdao je danes že znan kot mednarodno mesto piva, festival pa ima pod pasom 16-letno tradicijo in ponuja tekmovanja v pitju piva, glasno glasbo in seveda pokušino mnogih svetovnih piv.

1. OKTOBERFEST

Ko govorimo o pivu, ne moremo mimo prvaka tovrstnih festivalov. Oktoberfest, ki v München privabi več kot pet milijonov obiskovalcev, so prvič priredili davnega leta 1810. V nasprotju z drugimi festivali ne promovira tujih izdelkov, ampak zgolj piva, ki jih izdelujejo v mejah bavarske prestolnice. 

Naslednji Oktoberfest se bo začel 16. septembra 2017.