V Ikei še vedno pomanjkljiva zaloga nekaterih izdelkov. Zakaj?

"Motnje v dobavni verigi"

4. 1. 2022, 17:43 | Prosti čas | Piše: A. K.

              V Ikei še vedno pomanjkljiva zaloga nekaterih izdelkov. Zakaj? (foto: Profimedia) Profimedia

Nekateri tožijo, da v ljubljanski poslovalnici Ikee že dlje časa ne dobijo želenih izdelkov, zato se morajo po njih še vedno, kot "v starih časih", odpraviti čez mejo ali med male oglase z rabljeno opremo za dom.

Slovenski kupci že več mesecev zaman čakajo na zalogo predpražnikov TINDBÄK, garderobno omaro PAX in ročno prho BROGRUND, so našteli pri N1 in dodali, da na spletni strani trgovca piše, da teh izdelkov nimajo na zalogi, prav tako jih zaradi nizke ravni zalog ali drugih omejitev ni mogoče naročiti.

Med zelo iskanimi med malimi oglasi in na družbenih omrežjih so bili v začetku decembra tudi posamezni kosi iz priljubljenega sistema za shranjevanje BESTA (še posebej odmične spone, brez katerih kombinacij z zaprtimi omaricami ni mogoče sestaviti), zato smo se takrat v iskanje razloga za pomanjkanje zaloge odpravili mi

Profimedia

Na vprašanje novinarja N1 (prispevek v celoti najdete tukaj), zakaj nekaterih izdelkov že več mesecev ni v ljubljanski trgovini, so v Ikei podali tako rekoč do črke enak odgovor kot nam, in sicer, da od začetka pandemije opažajo povečano zanimanje za izboljševanje življenja doma in večje povpraševanje po izdelkih podjetja Ikea.

“Obenem se soočamo z motnjami v verigi dobave na ravni celotne industrije,” so pojasnili in dodali, da si neprestano prizadevajo izboljšati razpoložljivost izdelkov, da bi lahko svojim strankam zagotovili zadovoljno izkušnjo.

Kot (še vedno) pravijo v Ljubljani, sta povečano zanimanje in motnje v dobavni verigi med pandemijo vplivala na zalogo izdelkov v večini njihovih trgovin po svetu. Najboljši način za preveritev zadnjih informacij o stanju zaloge je obisk strani posamičnega produkta, svetujejo.

Preberite še: Carica sveta ima Ikeo v malem prstu