Vedno odvržete lupino pomaranče? Škoda. V resnici bi jo lahko uporabili za toliko tega!

4 načini, kako jo koristno uporabite!

15. 4. 2021, 13:55 | Prosti čas

              Vedno odvržete lupino pomaranče? Škoda. V resnici bi jo lahko uporabili za toliko tega! (foto: profimedia) profimedia

To, da iz pomarančne lupine lahko izdelate odlično naravno sredstvo za čiščenje, je le eden od načinov, kako prihranite in hkrati zmanjšate obseg smeti, ki jih proizvede vaše gospodinjstvo.

Večina ljudi to počne. Namreč, da potem, ko poje pomarančo, zavrže lupino.

Medtem pa pri Bright Side razkrivajo, da so pomarančni olupki še kako koristni.

Beljenje zob

Ko razmišljamo o kar najlepšem nasmehu, najprej pomislimo na belino zob. Ker pomarančna lupina vsebuje limonsko kislino, ki jo pogosto dodajajo v zobno pasto, si z njeno pomočjo lahko na naraven način belite zobe. Kako? Svoje zobe enkrat tedensko zdrgnite s pomarančno lupino in izperite.

Naravno čistilo

Iz pomarančnih lupin je mogoče izdelati tudi učinkovito naravno čistilno sredstvo, ki bo učinkovito očistilo vaša okna, kuhalno ploščo ... Priprava sredstva je enostavna: v manjšo stekleničko vlijte malo alkoholnega kisa in dodajte pomarančne lupine. Mešanico imejte v hladilniku nekaj tednov in vmes nekajkrat dobro pretresite.

Odganjanje mrčesa

Posušite pomarančne lupine. Napolnite steklenico z vodo, dodajte posušene pomarančne lupine, nato pa se s tem popršite vsakič, ko se vam to zdi potrebno.

Odstranjevanje vonjav

Pomarančne lupine so odlične za to, da se rešite neprijetnih vonjav, še posebno, če se te prav po nemarnem širijo iz vaših čevljev. Vsak večer lahko v svoja obuvala vržete skorjo pomarančne, ki jo zjutraj pred obuvanjem seveda odstranite.