"Vemo, kdo smo, ko smo nesrečni. Ne vemo pa, kdo smo, ko smo srečni."

Abby Wynne

21. 4. 2021, 08:00 | Prosti čas

              "Vemo, kdo smo, ko smo nesrečni. Ne vemo pa, kdo smo, ko smo srečni." (foto: profimedia) profimedia

»Bolj se bojimo svoje svetlobe kot svoje teme.« - Marianne Williamson

V kolikor imamo zdaj na tej točki težave z občutkom, da si zaslužimo biti srečni, brez bolečin in živeti dobro, bi bilo dobro razmisliti o tem, kako lahko povečamo svojo lastno vrednost in samopodobo. Stanje sreče, izpolnjenosti in zdravja ni privilegij, ki pripada izbrancem, temveč pripada vsem nam. Pravo vprašanje je, ali smo pripravljeni vstopiti v stanje sreče, ali nas pri tem ovira strah pred neznanim? Vemo, kdo smo, ko smo nesrečni. Ne vemo pa, kdo smo, ko smo srečni. Mogoče je to največja blokada, ki ovira naše zdravje in srečo?

Če smo dovolj iskreni s sabo, bomo ugotovili, da je naša največja življenjska ovira v uresničevanju česarkoli, strah pred spremembo. Ne glede na stanje in položaj, v katerem se nahajamo, se bojimo »izgubiti« to, kar mislimo, da nas zdaj definira. Pa vendar, če si resnično želimo preseči stanje in položaj, v katerem smo, je pravi trenutek zdaj, da v proces vstopimo zavestno in odgovorno.

Na začetku je potrebno oblikovati namero, zavestno dopustiti in sprejeti spremembe, ki jih prinaša energijsko zdravljenje.

Moč namere

Oblikovati namero pomeni, da smo odločeni nekaj narediti, zato določimo cilj, pripravimo načrt ali usmeritev. Za zdravljenje je bistven namen, zato si ga je treba določiti, preden začetkom zdravilnega procesa. Če nismo pripravljeni nekaj pozdraviti in nas možgani priganjajo, da »gremo preko sebe in zadevo pozdravimo«, ustvarjamo upor. Takrat postane zdravljenje bolj boleče, kot bi bilo treba. Zdravljenje je naraven organski proces, ki se zgodi, ko smo pripravljeni, odločeni in usklajeni.

Moč dovoljenja

Dovoljenje je zelo močno, in če si zdravljenja ne dovolimo, ga ne bomo prejeli. Dovoljenje je prav tako pomembno, kadar »pošiljamo« zdravljenje nekomu drugemu. Podobno je odpiranju vrat. Včasih, ko si določimo namen in zdravljenje dovolimo, je to dejansko vse, kar je potrebno, da se zdravljenje zgodi. Deluje zelo močno!

Lahko si rečemo na glas ali le pri sebi, vendar je najbolje, da umirimo um in osredotočimo svojo pozornost na to, kar delamo in čutimo. Skušajmo prinesti misel v sedanji trenutek in se ne ujemimo v mislih okrog tega, kako, zakaj, kdaj ali kar koli drugega.

Primeri:

 • Dovolim, da se zdravljenje zgodi.
 • Odpiram srce in spuščam vse, kar je na poti zdravljenja.
 • Opazujemo, če nas je strah, ko to rečemo. Morda se bomo morali sprostiti, dihati in stavke ponoviti. Ali res 100-odstotno mislimo, kar rečemo? Če ne, ni nič narobe. Vprašajmo se, zakaj, in poizkusimo spet kasneje.
Moč sprejemanja

Na sprejemanje vplivata naša samopodoba in to, kako cenimo sami sebe. Energijo višje vibracije (pohvalo), ki prihaja v naš sistem, lahko čutimo kot nenavadno, celo bolečo, v dobrem smislu, odvisno, na kakšni vibraciji smo v tem trenutku. Zato bežimo od pohval, saj spreminjajo našo vibracijo, če jim dopustimo.

Vaja za odpiranje sprejemanju energijskega zdravljenja

Svoj upor do zdravljenja zmanjšamo tako, da si v mislih predstavljamo vrata, ki se odpirajo, in tako omogočijo, da zdravljenje lahko vstopi. Predstavljamo si, da je energija zdravljenja enake temperature kot naša, tako da jo občutimo kot mehko in dobro in ob tem ni nobenega šoka. Lahko si tudi predstavljamo, da razpremo obe roki v pričakovanju darila, ali pa si predstavljamo skrinjo, ki je bila zakopana globoko v naši duši, bila zaprta tam leta. Odstranimo prah z nje in jo pripravimo, da se odpre svetlobi. Predstavljajmo si jo odprto. »Ja, pripravljena sem.«

Udobno se namestimo, kjer nas nihče ne bo motil. Določimo namen za zdravljenje (dober namen je na primer »želim se počutiti bolje«).

Dovolimo si, da prejmemo. (Dovolim si, da zdaj prejmem zdravljenje in se počutim bolje.) Lahko rečemo na glas ali le v svojih mislih.

Zdaj dovolimo domišljiji, da ustvari svojo sliko, kako se odpremo in prejmemo. Ko to delamo, je, kot bi dali zeleno luč svojemu biopolju, da se preuredi, tako da bomo že na tej točki lahko opazili nekaj energijskih sprememb. Vzemimo si čas, da se zgodi. Delamo počasi in opazujemo svoja čustva. Prej ali slej bomo začutili preboj pri težavi, ki smo jo imeli v mislih.

Abby Wynne
Energijsko zdravljenje
Razkrijte svojo sposobnost zdravljenja
Prevod: Janez Lavrič
Zbirka Preprosto
Založba Gnostica

Knjiga Energijsko zdravljenje je v prednaročilu z 10% popustom in brezplačno poštnino do 29.4.2021 na povezavi: energijsko-zdravljenje

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si