Vsa bitja, velika in majhna: nova serija, ki je ne smete zamuditi!

Nova TV-priredba spominov Jamesa Herriota

31. 10. 2020, 12:00 | Promocijsko sporočilo
Vsa bitja, velika in majhna: nova serija, ki je ne smete zamuditi! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo

Spomini Jamesa Herriota, podeželskega veterinarja iz Yorkshira, ki so postali klasika, zdaj kot nova, nostalgično zabavna priredba ikonske britanske drame.

Vsa bitja, velika in majhna bo premierno na sporedu kanala Epic Drama od nedelje, 1. novembra, ob 18.45. Izjemno hvaljena serija v sedmih delih, ki so jo v Veliki Britaniji nedavno začeli prikazovati na programu Channel 5, je postala najbolj gledana britanska drama in najvišje ocenjena oddaja tega leta.

Promocijsko gradivo

Vsa bitja, velika in majhna spremlja ganljive dogodivščine mladega veterinarja na severu Anglije v tridesetih letih prejšnjega stoletja. James Herriot (Nicholas Ralph), svež diplomant veterinarske univerze iz Glasgowa, sledi svojim sanjam kot veterinar v veličastnih in slikovitih predelih Yorkshire Dalesa. Toda James kmalu odkrije, da je pri oskrbi živali enako pomembna tudi oskrba njihovih lastnikov – kmetovalcev v Dalesu pa ni lahko zadovoljiti. V kliniki Skeldale House James začne spoznavati svojo novo disfunkcionalno »družino«:  kaotičnega in nepredvidljivega šefa Siegfrieda Farnona (Samuel West), njegovega samovoljnega brata Tristana (Callum Woodhouse) in prekanjeno gospo Hall (Anna Madeley), ki krmari to njihovo ladjo.  Ko lokalna lepotica, hči neodvisnega kmetovalca Helen Alderson (Rachel Shenton) pritegne Jamesovo pozornost, ta najde še en bolj tehten razlog, da ostane v Dalesu.

Nastopajo še drugi igralski talenti, med drugimi Dame Diana Rigg kot gospa Pumphrey, ekscentrična lastnica razvajenega pekinžana Trickija Wooja, Matthew Lewis kot Hugh Hulton, premožen posestnik in Jamesov tekmec za Helenino srce, ter Nigel Havers v vlogi generala Ransoma, upravnika lokalnega dirkališča.

Promocijsko gradivo

Začetek predvajanja očarljive nove serije sovpada s 50. obletnico prvotne objave teh zelo priljubljenih knjig iz leta 1970. Od prve izdaje spominov Jamesa Herriota je bilo prodano več kot 60 milijonov izvodov, ki so skoraj pol stoletja navduševali generacije ljubiteljev živali po vsem svetu. Vendar to ni prvič, da so po romanih posneli televizijsko serijo. Od leta 1978 do 1990 so na BBC predvajali klasično različico, v kateri so igrali Robert Hardy, Christopher Timothy, Peter Davison in Lynda Bellingham. Po romanih »Vsa bitja, velika in majhna« pa je leta 1975 bil posnet tudi film, v katerem je nastopil tudi Anthony Hopkins.

Očarljiva, zabavna in presunljiva, nova TV-priredba spominov Vsa bitja, velika in majhna, ki bo premierno prikazana na kanalu Epic Drama to nedeljo, 1. novembra, ob 18.45, je ganljiva zgodba o odločnosti, ljubezni in prijateljstvu, nastala na podlagi del enega od najbolj priljubljenih britanskih pisateljev.