25. 3. 2020, 09:16 | Vir: STA

Film Lovebirds najprej na Netflixu, šele potem v kinodvoranah

profimedia

V času, ko se po svetu zaradi pandemije korona virusa zapirajo kinodvorane, so se v Los Angelesu odločili, da bodo film The Lovebirds Michaela Showalterja ponudili najprej pri Netflixu. To je sicer neobičajna praksa za hollywoodske filme, ki so praviloma najprej na ogled v kinih, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Romantična komedija, v kateri v glavnih vlogah igrata temnopolta Issa Rae in igralec pakistanskih korenin Kumail Nanjiani, se vrti okrog para, ki se je po naključju znašel sredi skrivnostnega umora, je vsebino filma povzela AFP.

Za podobne korake so se odločili pri studiu Universal, ki je že naznanil, da bo filme, med njimi fantazijski film Walta Dohrna Trolls World Tour, istočasno ponudil v kinih kot na platformah s pretočnimi vsebinami.

Kljub opisanim izjemam pa so premiere večine hollywoodskih filmov še vedno predvidene za kinodvorane, le da bodo preložene na poznejše datume. Med njimi so filmi, kot so Mulan režiserke Niki Caro, Black Widow v režiji Cate Shortland in zadnji del franšize Hitri in drzni.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.