A. B. | 13. 12. 2022, 12:20

Hollywoodska igralka spregovorila o srce parajoči diagnozi multiple skleroze

Instagram/Christina Applegate

Diagnozo so ji postavili leta 2021 med snemanjem priljubljene serije. "Morala sem predelati informacije, predvsem pa izgubo svojega življenja," je med drugim zaupala in napovedala, da je zaradi bolezni najverjetneje odigrala zadnjo vlogo svoje kariere. 

Igralka Christina Applegate je spregovorila o diagnozi multiple skleroze, za katero je izvedela leta 2021 med snemanjem Netflixove serije Dead to Me, katere nova sezona je pred kratkim tudi izšla. Priznala je, da si želi, da bi bila pozorna že prej, saj se je dolgo soočala z različnimi simptomi, ki jih ni jemala resno. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by christina applegate (@officialchristina_applegate)

"Nikoli se ne bom sprijaznila"

Multipla skleroza je kronična bolezen, ki prizadene centralni živčni sistem (možgane, hrbtenjačo in živce). Po navajanju MedicalNewsToday so simptomi so lahko blagi, kot je denimo poslabšanje vida ali mravljinčenje, hujši pa so lahko tudi paraliza in težave z mobilnostjo. Sama je več let čutila mravljinčenje in odrevenelost, ki sta se poslabšala, kar je nazadnje vodilo do njene diagnoze.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by christina applegate (@officialchristina_applegate)

Povedala je, da se ji je ob prejetju diagnoze čas ustavil. ''Morala sem predelati informacije, predvsem pa izgubo svojega življenja in pomembnega dela sebe. Potrebovala sem veliko časa,'' je povedala in dodala:

"Ne moreš si predstavljati prejetja takšne diagnoze. Sprašujejo me, ali sem se sprijaznila. Nikoli se ne bom. Bolezni nikoli ne bom sprejela. Še vedno sem precej jezna.''

Zredila se je za 20 kilogramov in ne more hoditi brez palice 

Igralka je s snemanjem serije kljub vsemu nadaljevala. ''Gledalci me bodo lahko videli na velikih zaslonih, prvič takšno, kot sem." Zredila sem se za 20 kilogramov in ne morem hoditi brez palice. Nekaj časa sem razmišljala, ali sploh nadaljevati." Kadre in prizore so seveda morali precej prilagoditi, zaradi česar je pojasnila, da gre najverjetneje za zadnjo vlogo njene kariere. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by christina applegate (@officialchristina_applegate)

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu