N.Z. | 22. 11. 2022, 15:12

James Cameron: "Novi Avatar je 'prekleto drag film', ampak ne bi še govoril o številkah"

profimedia

Trenutna lista filmov, ki so v večjem delu sveta največ zaslužili, na vrhu gosti film Avatar, ki je ustvarjalcem prinesel vrtoglavih 2,9 milijarde dolarjev.

Težko pričakovani drugi del, ki spremlja narod Na’vi na planetu Pandora, prihodnji mesec prihaja na velika platna.

Režiserska taktirka je tudi tokrat v rokah slavnega kanadskega režiserja Jamesa Camerona, ki je znan po znanstvenofantastičnem filmu Terminator, epskem Titaniku in, seveda, Avatarju.

Filmski ustvarjalec, ki slovi po najbolj ambicioznih projektih, je tudi tokrat ugriznil v zares velik zalogaj. Po nekaterih predhodnih poročilih naj bi stroški produkcije že dosegali znesek 'okoli 250 milijonov dolarjev'. Cameron o natančnih številkah še ni spregovoril, za GQ magazin pa je že priznal, da je film 'prekleto drag'.

Cameron naj bi vodilnim v podjetju Disney in 20th Century Studios rekel, da je nadaljevanje Avatarja tako drago, da gre zdaj gotovo že za 'najslabši poslovni primer v zgodovini filma'. Glede na napovedi to ne pomeni, da bi film pridelal izgubo, saj bi moral biti po zaslužku nekje med tretjim in četrtim mestom v zgodovini filmske industrije.

profimedia

Na trenutnem seznamu največjih zaslužkarjev vodi Cameronov Avatar iz leta 2009. Do danes je zaslužil neverjetnih 2,9 milijarde dolarjev. Na drugem mestu je Disneyjev film Avengers: Endgame z 2,8 milijarde. Tretji je Cameronov Titanik z 2,1 milijarde.

Če so Cameronovi izračuni pravilni, bi moral Avatar 2 preseči Vojno zvezd: Sila se prebuja, ki je zaslužil že 2,1 milijarde dolarjev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.