K. Ž. | 20. 11. 2023, 08:33

Umrla priznana igralka, ki je zaigrala v kultni seriji Sopranovi

Profimedia

Suzanne Shepherd, ki je najbolj znana po svoji vlogi v seriji Sopranovi, je umrla v 89. letu starosti.

Suzanne Shepherd, veteranka na televizijskih zaslonih, je umrla v 89. letu starosti. Sheperdova je bila najbolj znana po svoji vlogi mame Edi Falco (Carmele Soprano) v seriji Sopranovi.

Predstavnik Sheperdove je v nedeljski izjavi za CNN povedal, da je igralka umrla v petek na svojem domu v New Yorku. Vzrok smrti sicer še ni znan, vendar je Sheperdova trpela za kronično obstruktivno pljučno boleznijo.

Profimedia

Njena dolgoletna kariera vključuje številne ikonične filmske in televizijske vloge, zaigrala je v seriji Sopranovi in v filmih Dobri fantje, Rekviem za sanje in Skrivnostna pica. Njen prvi uradni hollywoodski uspeh je prišel leta 1988, ko je prevzela vlogo tete Tweedy v filmu Skrivnostna pica. Tam je zaigrala ob boku Julii Roberts in Vincentu D'onofriu. Pojavila se je tudi v filmih, kot sta Delovno dekle in Strick Buck v poznih 80. letih.

Njena prebojna vloga pa je prišla leta 1990, ko je zaigrala mamo Karen Hill (Lorraine Bracco) v kultnem filmu Dobri fantje. Tam je zaigrala s hollywoodskimi legendami, kot so Robert De Niro, Joe Pesci in Ray Liotta. Film je bil nominiran za šest oskarjev.

Profimedia

Sheperdova se je v 90. letih pojavila v filmih, kot so Lolita, Živeti na ves glas in Drevored, preden je prevzela ikonično vlogo Mary DeAngelis v seriji Sopranovi. Med letoma 2000 in 2007 je nastopila v 20 epizodah mafijske drame kot mati Carmele Soprano (Edie Falco).