26. 5. 2022, 19:37 | Vir: STA

Umrl slavni igralec, znan po filmih Dobri fantje in Hannibal

Profimedia

V spomin na odličnega igralca si oglejte nekaj prizorov iz njegovih najodmevnejših filmov. 

V 68. letu starosti je v Dominikanski republiki, kjer je snemal svoj novi film, umrl ameriški igralec Ray Liotta.  Najbolj znan je bil po vlogah Joeja Jacksona v Poljih sanj (1989), Henrija Hilla v Dobrih fantih (1990), zagotovo pa ga ne bomo pozabili niti v vlogi Paula Krendlerja v filmu Hannibal.

Liotta naj bi umrl v spanju na karibskem otoku, kjer je snemal novi film Nevarne vode.

Liotta je bil rojen leta 1954 v New Jerseyju. Sprva je odraščal v sirotišnici, preden je bil posvojen, ko je bil star šest mesecev. Po kopici manjših televizijskih vlog je zaslovel v drugi polovici 80. let z vlogami v filmih Polje sanj in Dobri fantje.

Ob boku Anthonija Hopkinsa in Julianne Moore je nastopil tudi v filmu Hannibal. Nepozabnega prizora, v katerem Hannibal Krendlerja, ki ga igra Liotta, hrani z njegovimi lastnimi možgani, YouTube ne želi prikazovati izven svoje platforme. Morda pa je še bolj zanimiv posnetek s snemanja tega prizora, ki si ga lahko ogledate spodaj.

V preteklih letih je ostal aktiven v igralskem poklicu. Imel je hčerko Karsen, z njim na snemanju pa naj bi bila zaročenka Jacy Nittolo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.