7. 4. 2020, 15:12 | Vir: STA

Filmske uspešnice iz kinodvoran zdaj dostopne še v digitalnih videotekah

profimedia

Filmske uspešnice iz kinodvoran v distribuciji podjetja BLITZ Film & Video Distribution so zdaj na voljo v digitalnih videotekah izbranih kabelskih operaterjev. Iz udobja domačega naslonjača si je tako mogoče ogledati filme, kot sta z oskarji nagrajena mojstrovina Sama Mendesa 1917 in najnovejši film Riana Johnsona Nož v hrbet.

Dogajanje filma 1917, ki je med drugim prejel tudi zlati globus za najboljšo dramo in režijo, je postavljeno v čas prve svetovne vojne. Zgodba se začne 6. aprila 1917, ko mlada oficirja, ki služita v Franciji, dobita nevarno nalogo: soborcem na fronti morata prenesti novico, da jurišajo naravnost v past nemške vojske. Če se do njih ne prebijeta pravočasno, bodo Nemci pobili 1600 mož.

Z oskarjem nagrajeni scenarist in režiser Rian Johnson predstavlja zabavno detektivsko uganko Nož v hrbet. Igralsko zasedbo sestavljajo Daniel Craig in njegov prav posebni naglas, ki se ga je naučil nalašč za ta film, Chris Evans in pulover, ki je obnorel prav vsakogar, fantastične Ana de Armas, Jamie Lee Curtis in Toni Collette ter legendarni Christopher Plummer, piše v sporočilu za javnost podjetja BLITZ Film & Video Distribution.

Film režiserja Terrencea Malicka Skrito življenje je na spletni strani Rotten Tomatoes v hipu dobil oznako "Certified Fresh", Malick pa je na festivalu v Cannesu prejel zlato palmo. Gre za resnično zgodbo o neopevanem junaku druge svetovne vojne Franzu Jägerstätterju, avstrijskem vaščanu, ki ni pristal na služenje v nacistični vojski. Ko ga nacisti obtožijo izdaje in ga nameravajo usmrtiti, se Franz začne boriti za svoje življenje ter za življenje svoje žene in otrok.

Z oskarjem nagrajen film One so bombe, ki ga je režiral Jay Roach, je posnet po resničnih dogodkih in je nastal na podlagi škandala, ki je do temeljev pretresel Fox News. Film ponuja vpogled iz prve roke v najmogočnejše in kontroverzno kraljestvo, ki so ga zamajale njegove zaposlene z razkritjem spolnih škandalov, ki so se dogajali izza zaprtih vrat prvega moža Fox News Rogerja Ailesa. V zvezdniški zasedbi so oskarjevki Charlize Theron in Nicole Kidman ter za oskarja nominirana Margot Robbie.

Ljubiteljem komedije in romantike je namenjen film Moje skrivnosti v režiji Elise Duran, ki je nastal po istoimenski knjižni uspešnici Sophie Kinselle, avtorice serije romanov o obsedenki z nakupovanjem. Alexandra Daddario igra glavno vlogo v romantični komediji o dekletu, ki med potovanjem na letalu svoje skrivnosti zaupa popolnemu neznancu, upajoč, da ga ne bo nikoli več videla, pa doživi presenečenje, ko ga zagleda v svoji novi službi - kot svojega šefa.

Animirana pustolovščina Lumpek pa je zgodba o psu, ki ima vse, o čemer sanja vsak kuža, dokler se ne znajde na ulici. Tam se odvadi biti razvajeno ščene in spozna, da v življenju ni pomembno, kaj imaš ob sebi, temveč koga.

Filmi so na voljo v digitalnih videotekah kabelskih operaterjev Telemach, Telekom Slovenije in T-2.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.