A. B. | 28. 11. 2022, 12:40

Nevsakdanje glasbeno sodelovanje: Modrijani, kot jih še ne poznamo (VIDEO)

Igor Peccoler

Nastala je pesem, zaradi katere je lažje prebroditi bolečino. Svojo glasbeno iskrico sta prispevala tudi Jan Plestenjak in Žan Serčič.

"Okvir naše nove pesmi 'Spomin' je ljubezenska zveza, ki je doživela vzpone in padce, ter se končala. Ne glede na negativne občutke nas po tem, ko se razidemo z ljubljeno osebo, spremlja veliko spominov na dobre čase in prav to so trenutki, na katere se moramo opirati, ko nam je težko," pravijo Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, člani glasbene skupine Boom!. Tokrat so se povezali z ansamblom Modrijani. Le kaj je nastalo? 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B O O O M ! (@booom.official)

V strastnem besedilu o nesojeni ljubezni lahko začutimo globino in žalost, ki dobro odseva tudi glasbeni razvoj skupine Booom!. Fantje so bili do zdaj znani po lahkotnih, hitrih ritmih, predvsem skladbah Bonita in Briga me, tokrat pa se predstavljajo v resnejši luči.

Vizija s pomočjo Žana Serčiča 

Njihovo glasbeno vizijo je spet pomagal razviti producent Žan Serčič: "Čeprav sem kot pevec, producent in inštrumentalist sodeloval že na mnogih 'sessionih', tako pisane druščine v studiu še nisem imel." Največji izziv, s katerim se je spopadel, je bilo združiti generacijsko in žanrsko razliko v nekaj smiselnega, kar mu je na koncu vrhunsko uspelo s pomočjo talentiranih glasbenikov in pevcev. 

Spremljevalni videospot je nastal pod režijsko taktirko Modrijana Sergija Lugovskega in Igorja Pečolerja. Skupini Booom! in Modrijanom pa se je v njem pridružila tudi simpatična Neja Krampl Mastnak, ki je poskrbela za zapeljivo, romantično energijo, ki bo zaživela na malih ekranih. 

Pesmi lahko prisluhnete spodaj in si ogledate tudi videoposnetek:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.