N. V. | 20. 9. 2022, 07:39

VIDEO: Potočili boste solzo! Tako so se Bepop dekleta ob 20. obletnici smrti poklonila Nejcu

Aleksandra Saša Prelesnik

Mineva 20 let od smrti Nejca Erazma. Ob tem so objavile priredbo pesmi in videa Moje sonce, ki so ju posnele z nadarjeno glasbenico in Nejčevo sestro Evo Erazem. 

Ko so se leta 2019 Ana, Alenka in Tinkara ponovno zbrale kot skupina Bepop, so ob prvem nastopu na Dolenjskem obiskale tudi družino nekdanjega člana skupine Nejca Erazma, ki se je pred drugo turnejo Popstars smrtno ponesrečil med vožnjo z motorjem.

Družina je s člani skupine ohranila stike, ob obisku pa je damam Nejčeva sestra Eva zaigrala in zapela pesem skupine Queen Bohemian Rhapsody. Navdušene nad njenim talentom so bile odločene, da bodo enkrat nekaj ustvarile skupaj.

Talentirana Eva

Prva priložnost se je ponudila letos maja, na zabavi Popstars United v ljubljanski Cvetličarni, kjer so Bepop Evo pripeljale na oder kot gostjo presenečenja. Spremljala jih je na klaviaturah, skupaj so zapele zimzelenček Moje sonce in požele izjemen aplavz.

"Eva je velik talent, lepo poje in igra klavir. Ko nam je prvič zapela, smo obnemele in bile navdušene. Dobile smo idejo, da bi jo povabile k sodelovanju, da bi tudi zapela z nami na koncertu in tako je nastala ta verzija pesmi. Kljub mladosti je profesionalka, lepo je delati z njo, v njej pa vidimo tudi veliko podobnosti z Nejcem," pravijo dame.

Eva je zdaj stara točno toliko, kot je bil Nejc, ko je bil izbran v skupino – novembra bo dopolnila 18 let. Se pa z Nejcem nista nikoli srečala, saj se je rodila šele dve leti po njegovi smrti. "Zelo sem vesela, da lahko sodelujem s tako prisrčnimi in pozitivnimi damami, ki me usmerjajo na moji glasbeni poti. V čast mi je, da lahko skupaj obeležimo 20-letnico Nejčeve smrti, mi je pa ob tem žal, da svojega brata nisem imela priložnosti spoznati."

V spomin Nejcu

Bepop pošiljajo novo verzijo pesmi v eter in splet ob 20-letnici Nejčeve smrti, v spomin nanj in na začetke skupine, kot spodbudo nadarjeni Evi pa tudi kot zahvala vsem, ki jih spremljate že 20 let.

Klavirski aranžma za novo verzijo pesmi je pripravil Nino Ošlak, originalna avtorja pesmi pa sta Zvone Tomac (Kingston) in Primož Pogelšek (Nude).

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.