J. Z. | 4. 7. 2022, 13:28

Priljubljeni pevec zaradi tragedije povsem pretresen

Profimedia
Priljubljeni pevec zaradi tragedije povsem pretresen (foto: Profimedia)

Priljubljeni britanski pop pevec Harry Styles se je pripravljal na svoj koncert v danski prestolnici Kobenhaven, ki pa ga je moral odpovedati. 

"Žal mi je, da nismo mogli biti skupaj. Prosim, pazite drug na drugega," je na Twitterju objavil nekdanji član fantovske pop skupine One Direction Harry Styles. V ganljivem tvitu je zapisal, da je njegovo srce zlomljeno, tako kot je zlomljeno srce prebivalcev Kobenhavna.

"Občudujem to mesto. Ljudje so tako prisrčni in polni ljubezni," je pretresenim prebivalcem Kobenhavna sporočil pevec.

Royal Arena, kjer bi moral nastopiti, je od nakupovalnega središča, kjer se je v nedeljo zgodilo streljanje, oddaljena le 650 metrov.

Koncert so odpovedali zaradi navodil danske policije. "Vsi smo pretreseni zaradi dogajanja in naše misli so z žrtvami in njihovimi družinami," je objavil organizator koncerta Live Nation.

Organizator je sprva, ko se je izvedelo za streljanje, na Facebooku objavil, da koncert bo, a je to zapisal, še preden je bilo znano, da je streljanje zahtevalo smrtne žrtve. Na družbenih omrežjih so se pred tem vrstile kritike prvotne odločitve organizatorja.

Organizator je še objavil, da preverja morebitne možnosti za koncert in izrazil upanje, da bo lahko kupcem vstopnic čim prej posredoval informacije.

Koncert odpovedali tik pred začetkom

V areni so se že pred odpovedjo koncerta zbrale velike množice obiskovalcev, ki so jih nato pozvali, naj odidejo domov.

V nedeljskem streljanju v danski prestolnici so bili po zadnjih podatkih ubiti trije ljudje, še trije so bili huje poškodovani. Njihovo zdravstveno stanje je kritično. Zaradi streljanja so prijeli 22-letnega Danca. Policija glede motiva streljanja še ni objavila nobenih informacij.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.