30. 3. 2022, 09:58

Jim Carrey priznal, da ga je Akademija razočarala: 'Slabo mi je bilo'

Foto: Blitz Film & Video Distribution

Zvezdnik je povedal, da bi Willa Smitha tožil za več milijonov evrov. 

Igralec Jim Carrey je v intervjuju za ameriško informativno oddajo CBS Mornings spregovoril o incidentu na letošnjih oskarjih. Postavil se je na stran Chrisa Rocka, ki je na oskarjevo noč dobil zaušnico od Willa Smitha.

Carrey je povedal, da mu je bilo ob stoječih ovacijah ob Smithovi zmagi slabo, prisotne v dvorani pa je enačil z množico brez hrbtenice. Dodal je, da bi Smitha tožil za več milijonov evrov, saj da bo posnetek udarca za vedno prisoten na spletu.

180 milijonov evrov

Na vprašanje, kako komentira dogodek, ki je zasenčil drugače glamurozen in kulturen večer, je Carrey odgovoril z besedami "slabo mi je bilo." Povedal je, da ga je razočarala reakcija Hollywooda oziroma vseh prisotnih na dogodku. 

Carrey bi na mestu Chrisa Rocka ravnal drugače. "Sam bi naslednje jutro naznanil, da bom Willa tožil za 180 milijonov evrov, saj bo video udarca na spletu prisoten za vedno. Bo vseprisoten in žalitev bo trajala zelo dolgo."

"Nič nimam proti Willu Smithu, a ga krivim za dejstvo, da je s svojim ravnanjem zasenčil uspehe drugih zmagovalcev in nominirancev, ki so za ta dosežek trdo garali. Biti nominiran za oskarja ni preprosta stvar," je še dejal Carrey. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.