Meghan Markle bo za Netflix producirala animirano serijo Pearl

Zgodba o 12-letnici, ki jo navdihujejo močne ženske

16. 7. 2021, 09:45 | Scena | Vir: STA

              Meghan Markle bo za Netflix producirala animirano serijo Pearl (foto: profimedia) profimedia

Meghan Markle, vojvodinja sussekška in žena britanskega princa Harryja, bo za Netflix producirala animirano pustolovsko serijo Pearl, o 12-letnici, ki jo navdihujejo močne ženske. Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP je bila pogodba z Archewell Productions sklenjena po tem, ko sta s princem odstopila od kraljevskih dolžnosti.

Animirana serija bo prva pod okriljem produkcijske hiše Archewell Productions, ki sta jo slavna zakonca skupaj ustanovila in poimenovala po sinu Archieju.

"Tako kot številna dekleta njene starosti bo naša junakinja Pearl na popotovanju samoodkrivanja, medtem ko se bo spopadala z vsakdanjimi izzivi," je izjavila Meghan Markle. Izrazila je navdušenje nad sodelovanjem z Netflixom, s katerimi bodo skupaj ustvarili animirano serijo, ki bo "slavila izjemne ženske v naši zgodovini".

Meghan Markle bo kot producentka pri projektu med drugimi sodelovala s Carolyn Soper, ustvarjalko animiranega filma Sherlock Gnomes, režiserko Liz Garbus (Lost Girls) in s filmarjem Davidom Furnishem, sicer soprogom glasbenika Eltona Johna.

V začetku leta je vojvodinja sussekška objavila slikanico z naslovom The Bench, ki jo uvaja pesem ob očetovskem dnevu, namenjena princu Harryju, še navaja AFP.