Operno baletna poslastica na odru ljubljanske Opere za uvod v novo sezono

4. 10. 2021, 16:03 | Scena
Uvodna predstava v sezono 2021/2022 je preplet delovanja vseh ansamblov ljubljanske operne hiše. (foto: Darja Štravs Tisu) Darja Štravs Tisu

Uvodna predstava v sezono 2021/2022 je preplet delovanja vseh ansamblov ljubljanske operne hiše.

Branko Robinšak, ki je na premieri pel Ojdipa, po predstavi v družbi žene in hčerke.
Janja Majzelj je v Oedipusu rexu poustvarila lik Enigme, ženske, ki kot usoda ali skrivnost obdaja Ojdipa.
Umetniški direktor opere Marko Hribernik s tenoristom Iraklijem Murjiknelijem, ki poleg Branka Robinšaka poje vlogo Ojdipa.
Nuška Drašček, Jokasta iz Oedipusa rexa, v družbi Franka van Laeckeja, režiserja opere Capuleti in Montegi, v kateri se bo Nuška predstavila v vlogi Romea.
Predstavo si je ogledala tudi balerina Sanja Nešković Peršin s soprogom Blažem Peršinom.
Petar Đorčevski, plesalec in asistent umetniškega direktorja, direktor SNG Opera in balet Ljubljana Staš Ravter s soprogo Natalijo in umetniški direktor opere Marko Hribernik.
Direktor SNG Opera in balet Ljubljana Staš Ravter, tenorist Branko Robinšak, Ojdip v predstavi Oedipus rex, dirigent predstave Aleksandar Markovič, koreograf baletnega dela Apollon Musagete in umetniški direktor baleta Renato Zanella in režiser ter scenograf Oedipus rexa Rocc.
Režiser predstave Oedipus rex Rocc v družbi umetniškega direktorja opere Marka Hribernika
Poklon umetnikov, levo spredaj koreograf baletnega dela Apollon Musagete in umetniški direktor baleta Renato Zanella in desno režiser ter scenograf Oedipus rexa Rocc.

V četrtek, 30. septembra, je v SNG Opera in balet Ljubljana potekala premiera baleta Apollon Musagete in operatorija Oedipus rex Igorja Stravinskega.

V uvodni predstavi sezone 2021/2022 so združili moči vsi ansambli ljubljanske operne hiše, podpisujejo pa jo režiser in scenograf opernega dela predstave Rocc, koreograf Renato Zanella in dirigent Aleksandar Marković.

Predstava je privabila številno občinstvo, ki je z navdušenjem pozdravilo velikopotezno izvedbo, ki napoveduje pestro in vznemirljivo sezono.