25. 10. 2021, 15:16

Pa smo ga le dočakali: Bocelli bo po petih letih spet nastopil pred slovenskim občinstvom

Giovanni De Sandre (Bocelli Press)

Po petih letih se slavni italijanski tenorist vrača v Slovenijo, nastopil bo v dvorani Stožice 20. novembra 2021.

Andrea Bocelli se po petih letih vrača pred slovensko občinstvo. Svetovna zvezda in dobitnik zlatega globusa bo nastopil v organizaciji Star produkcije v ljubljanski dvorani Stožice 20. novembra 2021.

Na koncertnem spektaklu bodo italijanskega umetnika spremljali vrhunski glasbeniki. Na odru bodo Simfonični orkester SNG Maribor in Mariborski koncertni zbor, kot posebna gostja pa bo nastopila Sabina Cvilak. Bocelli bo na ljubljanskem koncertu promoviral svoj zadnji studijski album Si, s katerim je dosegel izjemen svetovni uspeh.

To je njegov prvi album, ki je bil na prvem mestu najbolj prodajanih albumov v Ameriki in Veliki Britaniji.

Umetnik, katerega glas imajo mnogi za glas novega tisočletja, je doslej posnel 9 oper in 15 albumov, ki jih je prodal v več kot 90 milijonih izvodov. Vstopnice za ta glasbeni spektakel, ki bo 20. novembra 2021 v dvorani Stožice v Ljubljani, lahko kupite na spletnem portalu Eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih podjetja Eventim.

Nekaj zanimivosti o Bocelliju:

  • Za največjo prelomnico v njegovi karieri velja pesem Con te partirò in kasneje njena različica v duetu s sopranistko Sarah Brightman, ki je leta 1996 zasedla vrhove vseh svetovnih glasbenih lestvic.
  • Je eden izmed redkih umetnikov, ki je nastopil pred tremi papeži, štirimi ameriškimi predsedniki in britansko kraljevo družino.
  • Je tudi dobitnik zlatega globusa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.