27. 3. 2022, 10:50

Poglejte, kaj je v ganljivo pismo sinovoma zapisal Elton John

Elton John

Profimedia

Slavni pevec je na svoj osebni praznik svojima otrokoma poklonil nekaj neprecenljivega.

Sir Elton John, ki svoje spolne usmerjenosti že dolgo ne skriva več, oz. ravno nasprotno, o tem pogosto javno govori, je o tej temi zapisal nekaj pomembnih lekcij, ki se jih je naučil skozi svoje življenje. Svojima sinovoma Zacharyju in Elijahu, ki imata zdaj 9 in 11 let, je zaupal, da si pri njuni starosti ni upal sanjati o tem, kam ga bo popeljalo življenje, a da sta onadva najdragocenejši del njegovega življenja.

"To, da sem bil zvest samemu sebi, mi je dalo glas in mi pomagalo soočiti se s svojimi največjimi strahovi. Skoval sem globoka prijateljstva, našel ljubezen svojega življenja in postal vajin očka. Ko odrasteš, bodi samo ti – v celoti in popolnoma ti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

V pismu se je dotaknil spominov na prvi svoj koncert, ki sta ga obiskala, na pravljice in knjige o različnih družinah, ki so jih skupaj prebirali, ter na izzive, na katere je naletel kot član LGBTQ+ skupnosti. Zaupal jima je, kako se je z drugačnostjo zaradi spolne usmerjenosti spopadal skozi vse svoje življenje. Nekoč je bilo biti gej namreč slabo in so veljali za slabe ljudi, danes se je njihov položaj v družbi sicer izboljšal, a pevec vseeno vidi še veliko možnosti za spremembe na bolje glede vključenosti članov LGBTQ+. Odkar je postal njun "Papa", se namreč osebno sooča s problemi, s katerimi se soočajo istospolno usmerjeni starši. Ti pa neposredno ne zadevajo le staršev, pač pa tudi njihove otroke, ki so v šoli lahko zaradi tega tarča posmeha. Otroci se pogosto znesejo nad tistimi, ki so na kakršenkoli način drugačni, zato je pomembno, da se jih poduči, da biti drugačen od večine ni nič slabega in se zaradi tega nihče ne sme sramovati samega sebe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guacamouly 🥑 (@guacamouly)

Celotno pismo je objavljeno na portalu Time.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.