15. 5. 2022, 11:16

Neprimeren ali humoren? Andrej Hofer nam je skoraj izpahnil čeljust

Primož Predalič
Neprimeren ali humoren? Andrej Hofer nam je skoraj izpahnil čeljust (foto: Primož Predalič)

Evrovizijski komentator je na finalu največjega glasbenega dogodka postregel tudi s humornimi pripombami, o katerih bomo govorili še dolgo. Imamo pet izjav, ob katerih se boste nasmejali ali močno zavili z očmi. 

Andreja Hoferja kot evrovizijskega komentatorja poznamo že vrsto let. To vlogo je letos prevzel na vseh treh Evrovizijskih večerih. Na finalu pa bi skoraj lahko rekli, da "si je dal duška," saj je s svojimi komentarji marsikoga zmotil, spet druge pa močno nasmejal. 

To je 5 izmed njegovih izjav, na katere zagotovo še dolgo ne bomo pozabili 

Med javljanjem iz glasbenih štabov se je v imenu Irske oglasila Linda Martin, ki je s svojo pesmijo Why me (Zakaj jaz) leta 1994 zmagala na Evroviziji. Zaradi motenj v povezavi je Linda slišala nekoliko slabše, pri tem pa je Hofer situacijo pokomentiral tako: "In tole je Linda Martin. Nekoliko več gub ima kot pred leti. Pa tudi sliši očitno ne."

Prav tako začinjen komentar je dodal k javljanju predstavnika Cipra. Država ja namreč ohranila dobre sosedske odnose in največ, torej 12 točk, namenila Grčiji, na kar je Hofer pripomnil: "Sosed ljubi soseda. Samo da nima boljšega avta ali kravice." 

Pokomentiral je tudi modno izbiro španske napovedovalke, ki je nosila rozasto obleko na en rokav: "Na levi strani je zmanjkalo blaga, na desni ga je pa veliko," je svoje znanje o modi podal Hofer in pri tem ostal popolnoma resen. 

Vrhnja srajca Nizozemca pa je bila prva na dogodku, ob katero se je Hofer hudomušno opotekel. Takole jo je pokomentiral: "Zavit je v tole prav posebno odejo za spanje."

Med razglasitvijo rezultatov, ki so dokazali 50-odstotno podporo gledalcev je za Nemčijo, ki je prejela le šest točk, s svojim mnenjem izpahnil marsikatero čeljust: "6 točk! To je najbrž cela njegova družina." 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.