Š. T. | 22. 3. 2023, 14:47

Bolezen je bila premočna: umrla priljubljena zvezdnica telenovel

Facebook/Iron rose telemundo

Slovenskim gledalcem se je za vedno zapisala v spomin po izjemni vlogi v TV-uspešnici Prepovedana ljubezen. 

Rebecca Jones je imela v zadnjem obdobju več zdravstvenih težav, a za zdaj vzrok smrti še ni znan. Igralka je umrla v Mexico Cityju. 1. novembra lani je bila hospitalizirana, potem ko so ji zaradi okužbe dihal odpovedala pljuča.

Premestili so jo na intenzivno nego, stanje se ji je nato izboljšalo in po odpustu iz bolnišnice se je vrnila domov, kjer je okrevala. Za več mesecev se je umaknila z oči javnosti, medtem ko so se pojavljala ugibanja o njenem zdravju. Zaradi hospitalizacije je morala prekiniti snemanje telenovele Cabo, v kateri je igrala vlogo Lucie Alarcon

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Infonovelas (@infonovelas)

3. marca se je v Mehiki pojavila na zasebni projekciji filma Nada que ver, v katerem je igrala glavno vlogo. Tam so jo videli nasmejano in v družbi soigralcev.

Njeno podjetje za odnose z javnostmi je danes potrdilo njeno smrt in zagotovilo, da je odšla obdana z ljubeznijo svoje družine in v miru. Pred dnevi so jo zadnjič videli na družbenih omrežjih, kjer je javnost prosila, naj je ne kritizirajo zaradi njenega videza. 

"Z globoko žalostjo vas obveščamo o smrti naše ljubljene in občudovane Rebecce Anne Jones Fuentes," se glasi prvi del izjave, ki jo je na svojih družbenih omrežjih delila njena agencija za odnose z javnostmi in v kateri navajajo, da so igralko "ves čas spremljali njeni bližnji, odšla je v miru in z globoko zahvalo javnosti, za katero je delala vse svoje življenje".

V podjetju so še pojasnili, da se ji bodo v prihodnjih dneh pridružili njena družina in sodelavci, da se od nje poslovijo, kot si je želela. "Zahvaljujemo se vsem, ki so bili v skrbeh za Rebeccino zdravje," so dodali.

Igralka, s polnim imenom Rebecca Jones Fuentes Berain, je bila 25 let poročena z igralcem Alejandrom Camachom. Z njim je igrala v številnih telenovelah (El ángel caído, Señora Acero, Cuna de lobos, La sonrisa del diablo, Imperio de cristal, Para volver a amar).

Zakonca sta imela sina Maximiliana, ki je star 33 let in živi v Združenih državah Amerike. Tam se preživlja kot didžej.

Slovenski gledalci jo poznajo predvsem po telenoveli Prepovedana ljubezen (Pasion prohibida). Znana je tudi zaradi vloge v Netflixovi mehiški seriji La Casa de las Flores (The House of Flowers).