P. L. | 4. 3. 2024, 09:25

Delovna akcija bo prenovila dom 7-članski družini Tomažič: "Ko vidiš otroke, bi dal ..."

Voyo/posnetek zaslona

Tokrat bo Delovna akcija zelo obsežna. Obnovili bodo dom sedemčlanske družine, prenova bo prikazana v dveh oddajah. Gre za zelo obsežno prenovo. 

V prvi oddaji sedme sezone Delovna akcija se je predstavila sedemčlanska družina Tomažič. Delovno akcijo je na pomoč poklical najstarejši, Sonjin sin Martin, ki si želi, da bi njegova družina zaživela v lepšem domu.

"Žalost je to, ker bi si rad še nekaj ustvaril in naredil, pa ne moreš, ker ni denarja," je povedala mati Sonja, ki ima sina Martina iz prejšnjega zakona, s partnerjem Jožetom pa imata skupaj štiri hčerke.

Mati Sonja

Mati Sonja

Voyo/posnetek zaslona

"Otroci mi narišejo nasmeh. Ko vidim, da so veseli in nasmejani," je povedala Sonja, ki je imela zelo težko otroštvo. Razkrila je, da je njen oče pil, mati pa jih je tepla. Da si je lahko kot deklica kupila trenirko, je nabirala rože in jih prodajala na trgu.

Sin Martin

Sin Martin

Voyo/posnetek zaslona

Z Jožetom sta kupila hišo

Da bi z družino lepše zaživeli, sta z Jožetom kupila hišo. A vse višji stroški so jima onemogočili, da bi hišo prenovila. Jože je povedal, da le malokrat vidi svoje otroke, saj dela od jutra do večera, a je še premalo.

Družina Tomažič

Družina Tomažič

Voyo/posnetek zaslona

V želji po lepšem življenju je najstarejši sin Martin sklenil, da na pomoč pokliče Delovno akcijo. Martin družini pomaga, kadar zmanjka denarja za hrano in položnice. Deli svojo štipendijo in poskuša pomagati po najboljših močeh.

"Meni se zdi, da živimo v pomanjkanju," je povedal Martin in dodal, da se včasih počuti manjvrednega. Iskreno je priznal, da ga je včasih sram in da sošolcev ne povabi v svoj dom. 

Ko sta jih obiskala voditeljica Ana Praznik in mojster Bojan, jima je Martin zaupal, da si najbolj želi, da bi hišo dokončali in da bi bilo v družini manj skrbi.

Stara kopalnica

Stara kopalnica

Voyo/posnetek zaslona

Delovna akcija bo družini Tomažič prenovila dom, spremljali bomo zelo obsežno prenovo, ki pa niti mojstrov, ki so prispeli na lokacijo, ni pustila ravnodušnih. Ko so mojstri zagledali otroke, so imeli solzne oči. "Ko vidiš otroke, bi dal vse od sebe, samo da so veseli," je s solzami v očeh dejal mojster Ićo. Prav tako pa je zajokal tudi mojster Prika, ko je zagledal otroke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord