P. L. | 31. 3. 2024, 09:01

Delovna akcija: takšno je resnično ozadje, ki pa ga gledalcem ne pokažejo

Voyo/posnetek zaslona

 V oddaji Delovna akcija gledalci ne vidijo vsega. Razkrivamo nekaj podrobnosti iz ozadja … 

Letos teče že sedma sezona priljubljene oddaje Delovna akcija. Voditeljica Ana Praznik je nekaj zanimivosti, ki jih gledalci ne vidijo, razkrila že pred prvo oddajo v Popkastu na 24ur.com.

Med drugim je povedala, da je včasih med snemanjem zelo tesno. Če je soba majhna, se mora vanjo stlačiti en kup ljudi, ki so v ozadju. "Tukaj niso samo mojstri, je tudi en snemalec, pa drugi snemalec, pa en tonski mojster in drugi tonski mojster, pa urednik," je naštela.

Pakiranje

Pakiranje

Voyo/posnetek zaslona

Prenova naj bi predvidoma trajala pet dni

A Praznikova je pojasnila, da ni čisto tako, saj imajo en dan vmes prost. "Pet snemalnih dni, en dan je vmes odmor, ko ne snemamo. Tako da me šest dni načeloma ni doma. Sem na terenu," je pojasnila. Praznikova med snemanjem pogosto spi v hotelu, zato je tudi po več dni odsotna od domačih.

Družine spakirajo v nekaj minutah

Tudi to, da družine spakirajo le najnujnejše stvari, vse drugo pa gre na odpad, ne drži. V oddaji ustvarjalci res pokažejo, kako morajo družine najnujnejše spakirati v nekaj minutah, a to ne pomeni, da njihovi osebni predmeti, ki ostanejo v hiši, končajo na smetišču.

Odhod družine

Odhod družine

Voyo/posnetek zaslona

"Načeloma se večinoma spakirajo kar sami, zlasti pa poskrbijo za osebne predmete in pomembnejše stvari. Je pa res, da tega ne pokažemo v oddaji, saj smo vezani na predvideno dolžino posamezne epizode," je produkcija pojasnila za portal njena.si.

Omenjeni portal pojasnjuje tudi, kaj se z njihovimi osebnimi predmeti zgodi po prenovi: "Družine imajo osebne stvari spravljene na varnem, tako da se po zaključku sami odločijo, kaj od tega želijo vrniti in česa morda ne potrebujejo več."

Družine so med prenovo drugje

Mnogo gledalcev je zanimalo, kje so družine nastanjene ta čas, ko se izvaja prenova. »Družine so med prenovo v najetem stanovanju ali v najeti hiši,« so nam pred kratkim pojasnili na POP TV.

V kakšni hiši je bila med prenovo nastanjena družina Tomažič, so pokazali kar sami na družbenem omrežju. "V tej hiši smo pa živeli ta čas, ko so nam obnavljali hišo, bilo je nepozabno," so zapisali poleg fotografij najete hiše. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel