13. 9. 2022, 15:26

Kmalu bomo izvedeli, kdo bo stopal po rdeči preprogi v Dubrovniku

Profimedia
Kmalu bomo izvedeli, kdo bo stopal po rdeči preprogi v Dubrovniku (foto: Profimedia)

Strokovna žirija, številni veljaki iz sveta televizijske produkcije, kot tudi številni eminentni znani gostje iz zabavne industrije, bodo kmalu prispeli v Dubrovnik, kjer bo potekalo ocenjevanje ene od kategorij za polfinalni krog 50. podelitve mednarodnih nagrad Emmy®. Kateri znani obrazi se bodo torej sprehodili po rdeči preprogi v sončnem Dubrovniku?

Žirija, sestavljena iz vodilnih strokovnjakov iz sveta televizijske produkcije, bo 14. septembra ocenjevala projekte v kategoriji Telenovela, eni od 17 kategorij v sklopu podelitev mednarodnih emmy nagrad. Kdo so člani strokovne žirije, bomo po pravilih Mednarodne akademije za televizijsko umetnost in znanost imeli priložnost izvedeti šele po žirijskem postopku, ki bo na koncu določil tudi nominirance.

Nathaniel Brendel, starejši dr. iz Mednarodne akademije televizijskih umetnosti in znanosti, je ob tem izjavil: "Zahvaljujemo se naši članici Victoriyi Boklag in United Media za gostiteljstvo tega polfinalnega kroga ocenjevanja na Hrvaškem, ki je sestavni del tekmovanja za mednarodne emmy nagrade."

Zvezde prihajajo v Dubrovnik

Številni gostje United Media in Nove TV se bodo ob tej priložnosti zbrali v čudovitem in edinstvenem Dubrovniku, v mestu, ki je že tako pogosto kulisa številnih domačih in mednarodnih produkcij. Težko pričakovani dogodek bo vrhunec dosegel s posebno gala večerjo.

Kateri zvezdniki se že pakirajo za obisk Dubrovnika, bomo izvedeli že kmalu. Pričakuje se številne znane televizijske osebnosti, mednarodne zvezde iz sveta zabave in druge pomembne goste tako iz regije, kot tudi širše. Veličastni dogodek se bo prikazoval na številnih platformah United Media, ki ima v svojem portfelju več kot 50 televizijskih kanalov.

Opevane vsebine tudi iz produkcije United Media

Številne nagrade so prispele tudi na naslov produkcije United Media, ki ustvarja priljubljene filme in serije namenjene vsem generacijam gledalcev. Serija "Kljun" je prejela nagrado občinstva za najboljšo serijo na mednarodnem festivalu v Cannesu 2021, serija "Črno sonce" pa je prejela nagrado zlata antena za najboljšo regionalno serijo na Festivalu drame in serij FEDIS 2020 ter nagradi za najboljšo žensko vlogo in glasbo. Obenem je serija prejela tudi nagrado občinstva za najboljšo serijo na Sarajevskem filmskem festivalu 2019.

Serija "Zapuščina 2" je bila nagrajena z nagrado zlata antena za scenarij in glavno moško vlogo. Najbolj priljubljena serija v regiji na Festivalu drame in serij FEDIS pa je bili seriji "Konak kod Hilmije" in "Drugo ime ljubavi", ki nastaja v produkciji Nove TV. Film "Vikend s ćaletom" je prejel nagrado zlata antena 2021 za najboljšo moško vlogo, na festivalu Filmska srečanja v Nišu 2021 pa še nagrado Grand Prix NAISA za najboljšo igralsko izvedbo.

Film "Aleksander iz Jugoslavije" je na festivalu Filmska srečanja v Nišu 2021 prejel nagrado za najboljšega igralca po mnenju občinstva. Bolgarska serija Lov na salamandra je postala dobitnica niza nagrad na različnih festivalih. Nova TV se lahko pohvali tudi s številnimi nagradami in nominacijami, ki jih je prejela njihova produkcija. Tako je najboljša domača serija leta 2019 postala Na granici, ki je prejela nagrado zlati studio po izboru občinstva, istega leta pa je v kategoriji "Nov obraz leta" glavna igralka v seriji prejela tudi nagrado Story Hall of Fame.

Enako nagrado je leta 2018 prejela glavna igralka serije "Čista ljubezen", ki je bila leta 2018 nominirana tudi za prestižno mednarodno nagrado Venice TV Award.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.