R.S. | 30. 11. 2023, 09:44

Umrla zvezdnica serije Seks v mestu

Profimedia/fotomontaža

Oboževalci jo bodo pogrešali. 

Igralka Frances Sternhagen, ki je bila znana po vlogah v serijah Seks v mestu in Na zdravje, je umrla. Stara je bila 93 let. Umrla naj bi naravne smrti. Za sabo je pustila šest otrok, devet vnukov in dva pravnuka. V svoji bogati karieri je prejela tudi prestižno nagrado tony. "Njena ljubezen in življenje nas še naprej navdihujeta," je zapisala njena družina. 

Najbolj je bila znana po vlogi neznosne tašče Bunny MacDougal v seriji Seks v mestu, ki jo je igrala od leta 2000 do leta 2002. V seriji je grenila življenje svoji snahi Charlotte. V uspešnici Na zdravje je igrala mamo Esther Clavin. "Moram reči, da je zabavno igrati te snobovske starejše dame. Vedno bolj je zabavno biti neprijeten. Poznam takšne ženske in mislim, da jih lahko posnemam," je leta 2002 povedala za Los Angeles Times. 

V seriji Seks v mestu je igrala od leta 2000 do leta 2002.

V seriji Seks v mestu je igrala od leta 2000 do leta 2002.

Profimedia

Leta 1956 se je poročila s Thomasom Carlinom, igralskim kolegom, ki ga je spoznala na katoliški univerzi. Z njim je bila poročena do njegove smrti leta 1991. 

Njena kariera je trajala 63 let, igrala je tudi po dopolnjenem 80. letu. Upokojila se je leta 2014. Pojavila se je tudi pred filmskimi kamerami. S Seanom Conneryjem je nastopila v filmu Planet prekletih, v trilerju Misery ter v komediji Julie in Julia, v kateri je blestela igralka Meryl Streep. V spomin na igralko bo sredi januarja, ko bi praznovala 94. rojstni dan, potekalo praznovanje njene kariere in življenja.

Čez mesec dni bi praznovala 94 let.

Čez mesec dni bi praznovala 94 let.

Profimedia