P. L. | 13. 2. 2024, 11:33

Skrito v raju: POP TV razkriva, zakaj serija ni bila posneta v slovenski, ampak hrvaški Istri

Voyo/posnetek zaslona

Nova slovenska serija Skrito v raju je bila posneta v hrvaški Istri, kar pa je nekatere gledalce zmotilo. Sprašujejo se, zakaj niso snemali v Sloveniji.

Slovenska serija Skrito v raju je navdušila številne gledalce, ki z zanimanjem ob večerih čakajo nove dogodivščine in spletke priljubljenih TV-junakov. Mnogi so jo takoj vzljubili, kar so zapisali na družbena omrežja in pohvalili ustvarjalce serije.

Mark in dedek

Mark in dedek

Voyo/posnetek zaslona

Med komentarji pa so tudi takšni, ki se sprašujejo, zakaj so serijo delno snemali na Hrvaškem. Ta je bila posneta v kraju Novigrad, v kampu Pineta, kjer so ustvarjalci zgradili kamp Paradiso v namen serije. 

"Tudi jaz rada gledam. Me pa moti, da reklamirate turizem na Hrvaškem, kjer ste snemali. Ali v Sloveniji ni primernega kraja za promocijo in snemanje," se je glasil eden izmed komentarjev, drugi pa: "Se strinjam, lahko bi snemali tudi na naši obali, imamo tudi pri nas nekaj kampov. Ne vem, zakaj vse na Hrvaško in če je že slovenski film, zakaj potem morajo nastopati hrvaški igralci."

POP TV pojasnjuje

Za pojasnilo smo se obrnili na POP TV, odgovorili so: "Nova slovenska originalna serija Skrito v raju združuje vse pretekle produkcijske izkušnje dnevnih serij in je obsegala produkcijsko izjemno zahteven zalogaj.
Serijo se je snemalo pol na Hrvaškem in polovico v Sloveniji."

Skrito v raju

Skrito v raju

Voyo/posnetek zaslona

"Da je serija segla izven slovenskih meja je ena od njenih zanimivosti in eksotičnosti. S tem se je dotaknila zgodbe mnogih, ki svoje dopuste preživljajo na podoben način, na podobnih lokacijah in se z liki in dogajanjem lahko poistovetijo," so pojasnili za Metropolitan.

"Zgodba je tako prepletena med dogajanjem v Ljubljani, kjer se odvijajo umazane zgodbe medicinske mafije in istrskim kampom, kjer junaki iščejo svoj oddih. Posebej za namen serije se je izgradil kamp, za njegovo podobo, ki je bila karseda realistična, pa je ekipa potrebovala dva meseca," so dodali.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave