A. B. | 24. 1. 2023, 11:49

Vse do zadnje oddaje Milijonarja se je dokopal brez pomoči, v zadnji oddaji pa šokiral

Youtube/Svenska Postkodlotteriet

Poskrbel je za pravi šov in napetost vzbujal vse do zadnjega trenutka. A pri sebi je vedel, da to počne namerno. 

Po družbenih omrežjih in tudi zunaj njih se je razširil glas o tekmovalcu švedske oddaje Milijonar, ki se je do zaključnega vprašanja oddaje prebil, ne da bi pri tem uporabil katerokoli izmed ponujenih pomoči. Gre za 31-letnega Jonasa von Essena. Tekmovalec in tudi zmagovalec šova je dvakratni prvak v pomnjenju in tudi finalist švedske različice talentov, Talang.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonas von Essen (@jonasvonessen)

Z lahkoto do zmage z eno izjemo 

Skoraj bi lahko rekli, da gre za moža številnih talentov, saj je v oddaji dokazal, da za uspeh ne potrebuje nikogaršnje pomoči. Postal je 14. tekmovalec od leta 2005, ki je domov odnesel najvišjo nagrado – milijon švedskih kron. 

A kljub temu se je tik pred zadnjim vprašanjem odločil biti popolnoma prepričan o svojem odgovoru. Na vprašanje, ki se je glasilo: "Kateri arhitekt je projektiral Čandigar, glavno mesto indijskih zveznih držav Pandžab in Harjana, ki so ga zgradili v 50. letih?" se je odločil uporabiti ponujeno pomoč. V oddaji je namreč rekel, da bi ob napačnem odgovoru lahko to bila "TV-polomija stoletja". Zato je s pomočjo telefonskega klica poklical svojega prijatelja Davida.

A ni dajal vtisa, da odgovora ne pozna.

Prijatelja je sprva namreč mirno pozdravil in ga vprašal, ali ima za naslednjo soboto kaj v načrtu, saj bi ga rad povabil na manjšo zabavo. Tudi voditelju Rockardu Sjöbergu je bilo takoj jasno, da odgovor pozna, ko vprašanja prijatelju sploh ni prebral. Kasneje je za švedski časopis Aftonbladet povedal, da klica ni načrtoval in da je takoj ob zastavljenem vprašanju poznal odgovor. 

A to še ni bilo vse, poskrbel je, da so bili gledalci napeti do zadnjega trenutka. Da bi bil popolnoma prepričan, se je odločil uporabiti še eno pomoč, polovičko. Nato je vendarle odgovoril na vprašanje, in to pravilno. Pravilen odgovor je bil Le Corbusier

Novo na Metroplay: Andraž Štalec o digitalnem marketingu, vodenju podjetja in pasteh digitalnega sveta