A. R. | 2. 2. 2023, 08:44

Velika prelomnica za sina Borisa Cavazze in Oriane Girotto

Goran Antley

"Vesel sem, da mi je končno uspelo," je navdušeno dejal 20-letni Aleks Cavazza.

Ena najbolj znanih slovenskih igralskih družin je nedvomno družina Cavazza in dobri igralski geni se prenašajo iz roda v rod. Borisov izjemen igralski talent je nasledil njegov sin Sebastian Cavazza, po njegovih stopinjah hodi tudi njegov sin Mark Jacob, javnosti bolj znan pod umetniškim imenom Vazz. Zdaj pa je v igralske vode zaplaval še Borisov sin in Sebastainov polbrat Aleks Cavazza, ki ga bodo gledalci priljubljene serije Gospod profesor lahko spremljali v drugi sezoni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ursa Premik 📷 (@ursapremik)

"Ko sem bil manjši, sem prek različnih avdicij poskušal priti nekam, ker sem imel bežno zanimanje za film. A mi ni nič uspelo ... S produkcijsko hišo Paprika Studios smo ostali v stikih. Izvedel sem za avdicijo za 2. sezono serije Gospod profesor in jo opravil v dveh krogih. Vesel sem, da mi je končno uspelo," z žarom v očeh za Metropolitan.si opisuje svoj dosežek.

20-letni Aleks v drugi sezoni igra dijaka Miša, ki ga bodo gledalci lahko videli že v prvi epizodi. "Mišo je ameriško stereotipen piflar, karirasta srajca, očala in metuljčki (smeh), je sramežljiv, a ima v sebi nek ogenj," pove o svojem liku.

Ko je dobil vlogo, je veselo novico najprej delil s prijatelji, nato pa z družino. In kako se je odzval njegov oče Boris? "Zdelo se mu je zelo fajn, zdaj samo čakamo končni rezultat. Imam malo treme, ker ne vem, kako bo izpadlo."

Aleks v vlogi Miša v seriji Gospod profesor.

Aleks v vlogi Miša v seriji Gospod profesor.

VOYO/posnetek zaslona

V pogovoru nam je razkril, da si je prvo sezono ogledal šele med snemanjem druge. "Spomnim se, da ko smo skupaj gledali prvo epizodo serije, da je bil oče zelo fasciniran. Po drugi epizodi je že klical Gojca (Gojmir Lešnjak Gojc, op. a.), ker je bil zelo navdušen."

Njegove besede je potrdil tudi legendarni igralec Gojmir Lešnjak Gojc, ki v seriji nastopa v vlogi ravnatelja gimnazije."En dan me je poklical Boris Cavazza in mi rekel: 'To je absolutno najboljša nanizanka v zgodovini slovenskega naroda.'"

Če pride kakšna dobra ponudba, bi si Aleks želel ostati v igralskih vodah. Trenutno obiskuje 1. letnik Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), svojo umetniško žilico pa usmerja tudi na glasbeno področje. S svojo skupino Masaž pripravljajo pesmi za novi album.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.