29. 3. 2021, 13:23

75 odstotkom samskih so bolj všeč 'očkatova teleščka' kot 'fit radiatorčki"

profimedia

Spletna raziskava je odkrila, da je večini ljudi ljubše nekoliko izpopolnjeno in zaobljeno moško telo kot izklesana perfekcija.

The Guardian poroča, da se je kar 75 odstotkov samskih, ki so sodelovali v raziskavi na Dating.com, izreklo na 'očkov tip postave', t.j. moška postava, ki ne velja za atletsko popolno postavo, ki jo običajno vidimo v filmih.

45 odstotkov tistih, ki so v raziskavi sodelovali, tako ocenjujejo tudi svojo postavo in v svoj profil na strani to tudi zapisali s ključnikom #dadbod.

Pa vendar jih kar 70 % vseh vprašanih zadnje mesece pospešeno obiskuje fitnese in teleovadnice v želji, da bi se spravili v poletno formo.

Tudi druge raziskave s spletnih mest za parčkanja so pokazale, da zgolj 15 odstotkov članov pri svojih potencialnih partnerjih išče videz 'Barbie ali Kena'.

Maria Sullivan, ekspertka za zmenke in podpredsednica na Dating.com, je ob tem še povedala, da 'zelo fit in izoblikovana telesa' niso vedno tisti ideal, ki bi pritegnil partnerja.

"Filmi in televizijski šovi promovirajo telesni tip Barbie in Kena, kar naj bi oblikovalo naše želje glede izbire partnerja. In zdaj vam lahko z veseljem sporočimo novico, da jim to nikakor ne uspeva. Resnični svet ne operira tako. Ne glede na vaš tip telesa je vaša duša tista, ki šteje, na Dating.com pa smo se zavezali, da vam bomo glede na to pomagali najti tistega ali tisto, ki je z njo soroden."

Na družbenih omrežjih so izsledke raziskave že pozdravili, sem in tja pa se najde kakšna osameljena cvetka, ki v izpovedano ne verjame. Ena takšnih je bila Laura Ingraham s Fox News, ki je v osupli nejeveri reagirala z: "Preverjanje dejstev: NE DRŽI."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.