11. 1. 2022, 12:20

ODPOVED je dala že PRVI delovni dan, sporočilo nadrejeni pa je nasmejalo mnoge

profimedia

Preden podpišete pogodbo o nastopu na novo delovno mesto, gre z delodajalcem jasno dogovoriti vse odgovornosti, pogoje in pravice, da bi kasneje ne prihajalo do nesporazumov (ali še huje: prepirov in slabe volje). Skratka gre za vse tiste stvari, kot so: plača, dopust in delovnik.

Uporabnica @meghanerd na Redditu je bila prvi dan nastopa na delovnem mestu prepričana, da so stvari jasne, potem pa je po sporočilih zdaj že bivše šefice ugotovila, da temu ni tako.

Namreč: dogovor je bil, da praviloma dela od doma (torej na daljavo), v pisarno pa pride samo, ko je to potrebno.

In tako je tistega prvega dne poslala sporočilo, da dela od doma in da se jim bo pridružila okoli poldneva, nakar ji je šefica odgovorila: "Zakaj od doma?", da bi @meghanerd pojasnila, da je bil dogovor, da v pisarno prihaja le po potrebi. Šefica ji je nato (vidno) nejevoljno zapisala nazaj: "Ne, nisem ti tega rekla. Dogovor je, da v pisarno prihajaš v ponedeljek, sredo in petek ter si tam od 9. do 17. ure, ob torkih in četrtkih pa delaš od doma. Ne morem te kriti za toliko dni v tednu."

"Če že menjate pogoje dela, o katerih smo se pred tem dogovorili, Vas naprošam, da mi jih zapišete na papir, da jih lahko še enkrat preberem," je šefici odgovorilo dekle, na kar je šefica odgovorila, da bo očitno potreben sestanek z delovno skupino, da bi se pogovorili o napačno razumljenih pogojih dela.

Dekle ji je nato odpisalo, da se 'res veseli slišati razliko med PRIHAJAŠ PO POTREBI in SI STALNO V PISARNI', šefica pa jo je nato prosila, naj se tistega dne vendarle zglasi v pisarno.

"Ne, dajem odpoved," je bila kratka in jasna uporabnica Reddita, šefica pa je nato zahtevala, da oddela dva tedna odpovednega roka.

Tudi tokrat se dekle ni dalo in je vztrajalo pri svoji odločitvi. Dodala je, da bo svojo identifikacijsko kartico in ključe pustila na delovni mizi še istega dne.

Reddit je bil nad njeno načelnostjo in pogumom navdušen. Številni so bili mnenja, da se je dobro postavila zase. "Več ljudi bi moralo biti takšnih, kot si ti," so enega od komentatorjev na Redditu povzeli na Bored Panda.