N.Z. | 1. 4. 2022, 12:30

Takšno je 11 kvadratnih metrov veliko stanovanje, ki ima poseben twist: LASTNIKA!

profimedia

Pred časom je družbena omrežja preplavila ponudba za odkup čisto majhnega, MIKRO stanovanja v Ljubljani, katerega kvadraturo je neupravičeno povečevalo povsem neuporabno stopnišče. Takrat zgražanju ni in ni bilo konca.

A če je slovenske uporabnike družbenih omrežij jezila nefunkcionalnost (in zgolj zdi se, da prebrisanost lastnika, ki si je to želel prodati kot stanovanje, v katerem je mogoče bivati), pa ima zgodba s Hrvaške, natančneje iz Zagreba, ki so jo povzeli na Večernjem, še posebno neprijeten zasuk.

Najprej se je dvignil prah na Redditu, ko je eden od uporabnikov tja delil oglas za garsonjero, ki je bil objavljen na hrvaškem Njuškalu. Govora je bilo o mikro stanovanju, velikim borih 11 kvadratnih metrov, v Donjem gradu v Zagrebu, bolj natančno na Laginjinoj ulici.

Lastnik je stanovanje želel oddajati za 280 evrov in kot je pisalo v oglasu, naj bi se oddajalo zgolj eni osebi za največ 12 mesecev.

»Stanovanje je veliko 11 kvadratnih metrov (ena sobica) in se nahaja v polkleti zgradbe. Opremljen je s kavčem z jogijem za spanje, pralnim strojem, kuhalno ploščo, pečico, napo, mini hladilnikom, omarami. Gretje na elektriko. Stroški gretja so odvisni od tega, koliko se najemojemalec greje in porabi (obstaja števec in plačuje se dejanska poraba). Stroški se plačajo posebej in niso vključeni v ceno najemnine. Obvezen je polog v višini mesečne najemnine,« piše v oglasu.

Uporabniki Reddita so si dali veliko dela s komentiranjem miniaturne kopalnice, ki je videti kot tuš kabina, sredi katere je wc školjka.


In potem še TWIST!

V precej vročo debato se je nato nenadoma javilo še neko dekle, ki je povedala, da bi v prav tem stanovanju morala živeti ona, če …

»Jaz bi morala biti v tem stanovanju. Pravzaprav sem se vselila, a še isti dan odselila. Bila sem najprej v njegovem drugem stanovanju že kakšen mesec, a sem imela sostanovalko, zato je bilo v redu. Kasneje sem želela tam ostati, pa mi je ponudil to stanovanje, da bi v njem lahko bila sama. Je rekel, da on tam včasih prespi, če mora kaj opraviti. Bila sem neumna in naivna, pa sem se vselila. Sem mu verjela, saj je sicer iz Dubrovnika, pa se je zdelo smiselno, da kdaj prespi v Zagrebu. In ko sem se vselila, je ostal, da bi prespal. Tisto noč sem se zaklenila v sobo, on pa se je naslednji dan jezil, zakaj se zaklepam in če mu ne zaupam. Potem mi je začel laskati in težiti, postavljati zoprna vprašanja in se na koncu ponujati za seks. Takoj sem odšla, sicer bi se razjokala, če bi morala še ostati v njegovi bližini. Vse sem povedala mami in prijateljici. Ko sem se vrnila v stanovanje, mi je spet utrujal, mi govoril, da mi noče nič žalega, a ga nisem mogla več poslušati. Poklicala sem svoje, naj me pridejo iskat. Kasneje je moji mami rekel, da sem si vse izmislila in da imam verjetno že kakšne travme ’od prej’«

Še to? Kot da mikro stanovanje samo po sebi ne bi bila že dovolj velika 'kazen', so se strinjali na Redditu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.