P.M. | 1. 12. 2022, 15:44

Kate in William v Ameriki doživela neprijetno presenečenje: njun kisli nasmešek pove vse

Profimedia

Valižanska princesa in princ sta začela uradni obisk v ZDA, ki je tudi nova domovina princa Harryja. A čez lužo ni šlo vse tako gladko ...

Obisk Kate Middleton in princa Williama naj bi trajal do nedelje, ko se bo sklenil s proslavo in podelitvijo drugih nagrad njune organizacije Earthshot. V Ameriki sta prvič po letu 2014, a hkrati prvič v dejanski vlogi princa in princese.

Američani so ju vedno imeli radi ...

Čeprav sta bila iz preteklosti vajena toplega sprejema, pa so se, kot kaže, stvari začele nekoliko spreminjati. Med obiskom v Bostonu sta se udeležila tudi košarkaške tekme in se pridružila 20 tisočim navijačem Boston Celtics. A ju je v dvorani pričakala nepričakovana situacija.

Med predstavljanjem in dobrodošlico so se iz občinstva zaslišali žvižgi in tudi glasni vzkliki "Amerika, Amerika."

Profimedia

Kraljevi par se je še naprej nasmihal in fotografiral z oboževalci, vendar je bilo čutiti tudi nekaj nelagodja. Po mnenju mnogih so zvezdniški sijaj britanskega princa in princese zameglile afere zaradi rasizma in očitkov kolonializma.

Njuna svakinja, Meghan Markle, Američanka iz rasno mešanega zakona, je britanski dvor obtožila številnih rasističnih opazk, ki so ji povzročile hudo traumo. 

Jim bo vendar uspelo zgladiti stvari?

Hči temnopolte matere in belega očeta Meghan menda piše tudi knjigo o rasizmu v britanski monarhiji, kar bi bil še en udarec odpadniškega para kralju Karlu III. in princu Williamu v zelo občutljivem trenutku.

Domnevni rasizem je menda tudi eden od razlogov, zakaj sta se s Harryjem umaknila od kraljevih dolžnosti.

Domnevni rasizem je menda tudi eden od razlogov, zakaj sta se s Harryjem umaknila od kraljevih dolžnosti.

Profimedia

V intervjuju z Oprah Winfrey je Meghan priznala, da je visoki član kraljeve družine med njeno nosečnostjo ugibal o barvi kože njenega sina ter s tem v Londonu povzročila pravi vihar.

Medtem se mnogi sprašujejo, ali bosta Kate in William obiskala tudi svojo družino na drugi strani luže. Odgovora na to vprašanje še ni, jasno pa je, da je Harryjeva soproga Meghan s svojimi nastopi o povečanju vpliva žensk že dokaj zasenčila njun obisk.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.