30. 6. 2022, 15:28

Bernie Eccelstone: "Za Putina bi prestregel kroglo"

Twitter/Forbes

Leta 2016 so nekdanjega šefa Formule 1 kritizirali, ker je rekel, da je Putin "tisti, ki bi moral voditi Evropo". Postal pa je razvpit po provokativnih, zastarelih komentarjih o družbenih in političnih zadevah.

Nekdanji vodja Formule 1 Bernie Ecclestone je v intervjuju za "Good Morning Britain" podal več zastrašujočih izjav  v zvezi z Vladimirjem Putinom in vojno v Ukrajini. Dejal je, da bi "še vedno prestregel kroglo" za ruskega predsednika, za katerega trdi, da je "verjel, da dela prav", ko je ukazal krvavo invazijo na Ukrajino.

Mnogi poslovneži delajo napake

Takšne izjave prihajajo po novici o ruskih napadih na stanovanjske zgradbe in nakupovalno središče v Ukrajini, ki jih je zahodni svet označil za vojni zločin. Ecclestone je tudi dejal, da takšne civilne žrtve "niso bile namerne", kljub temu, da se bojijo, da bo več deset tisoč nedolžnih civilistov umrlo zaradi neselektivnega granatiranja.

Ko je govoril s sončne strehe na Ibizi, se je Ecclestone dotaknil tudi ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ko je dejal, da je bil pred vojno komik in zdi se, da "še vedno želi biti". Po mnenju milijarderja bi se vse "lahko končalo drugače", če bi se Zelenski "pogovarjal s Putinom".

S sončne strehe na Ibizi, od koder je govoril, se je nekdanji šef Formule 1 dotaknil tudi ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega

"To je ... noro?" je pripisal uporabnik Twitterja, ki je delil video. Sami presodite primernost teh izjav.

"To, kar počne, je nekaj, kar je verjel, da je prava stvar za Rusijo. Na žalost tako kot mnogi poslovneži, kot sem jaz, občasno delamo napake in ko narediš napako, moraš narediti vse, da se iz nje rešiš," je dejal Ecclestone. 

Če bi malo bolj razmišljal ...

"Razumem, da je bil Zelenskiy komik in mislim, da bi rad nadaljeval s tem poklicem. Če bi o nekaterih stvareh malo bolj razmišljal, bi se lahko potrudil pogovoriti s Putinom, ki je razumen človek in bi mu zagotovo prisluhnil," je svoje sporne izjave sklenil nekdanji šef kraljice motošporta. 

Predstavniki Formule 1 so dejali, da so komentarji nekdanjega šefa o Vladimirju Putinu in rasizmu v "ostrem nasprotju" z modernimi vrednotami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord