28. 6. 2022, 13:03 | Vir: STA

Kakšna čast! Slovenski rokometaši prejeli posebno vabilo na svetovno prvenstvo.

Profimedia

Z nastopom na januarskem svetovnem prvenstvu bo reprezentanca nadaljevala nastope na velikih tekmovanjih. 

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je odločila, da enega od dveh posebnih povabil za moško svetovno prvenstvo 2023 na Švedskem in Poljskem podeli Sloveniji. 

Slovenci bodo tekmece dobili na žrebanju v Katovicah 2. julija ob 17. uri, prvenstvo pa bo med 11. in 29. januarjem prihodnje leto.

"Izredno sem vesel, počaščen in ponosen, da smo skupaj z našo ekipo prepričali odločevalce na Mednarodni rokometni zvezi, vključno z njenim predsednikom, da Sloveniji nameni povabilo na bližajoče se svetovno prvenstvo. To je novo veliko priznanje slovenskemu rokometu," je povedal predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac.

Povedal je še, da je zadovoljen tudi zaradi tega, ker bo nov strokovni štab na čelu s selektorjem Urošem Zormanom s tem nadaljeval zastavljeno pot in še naprej gradil slovensko moško reprezentanco.

Slovenska vrsta bo desetič nastopila na SP, dvakrat se je prebila do polfinala - leta 2013 v Španiji je bila četrta, leta 2017 pa tretja. Ob Sloveniji je drugo vabilo dobila Nizozemska, ki jo pri IHF vidijo kot reprezentanco v vzponu, na zadnjem evropskem prvenstvu je bila deseta, na SP pa bo prvič po letu 1961.

Svetovno prvenstvo bo v Stockholmu, Göteborgu, Malmöju, Jönköpingu in Kristianstadu na Švedskem ter Krakovu, Gdansku, Katovicah in Plocku na Poljskem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.