R. K. | 9. 7. 2023, 13:34 | Vir: STA

VIDEO: Tadej Pogačar presenetil s svojim košarkarskim talentom (navdušen je celo Luka Dončić)

Profimedia

Eden najboljših kolesarjev na svetu se je še enkrat izkazal kot vsestransko nadarjeni športnik.

Organizatorji znamenite kolesarske dirke po Franciji so v soboto pred začetkom osme etape kolesarjem priredili košarkarski iziv, v katerem se je odlično izkazal Tadej Pogačar. Eden najboljših kolesarjev na svetu je v polni kolesarski opremi in na kolesu prijel košarkarsko žogo in brez obotavljanja poskusil z metom za tri točke, ki mu brezhibno uspel. Posnetek je na svojem Instagramu delil celo Luka Dončić.

Na posnetku je videti, kako je Pogačar prijel žogo, jo nekajkrat odbil ob tla in oznanil, da bo metal za tri točke. Zbranim gledalcem, novinarjem in fotografom je pred metom šaljivo namignil, da je zaradi tega zdaj pod pritiskom, kar je sprožilo tudi nekaj smeha, nato pa dobro naciljal in vrgel. Žoga je šla naravnost v mrežo, občinstvo pa je navdušeno zaploskalo, medtem, ko je Pogi zmagoslavno dvignil roke v zrak.

Navdušil košarkarskega zvezdnika

Posnetek je kolesar delil na Instagramu in v objavi označil slovenskega zvezdnika lige NBA Luko Dončića, ki se je pred nekaj dnevi na čudoviti lokaciji v Sloveniji zaročil. Dončić je bil nad Pogačarjevim podvigom tako navdušen, da je posnetek tudi sam delil na Instagramu. 

Instagram/Luka Dončić

Tadej Pogačar na dirki po Franciji trenutno za vodilnim Jonasom Vingegaardom zaostaja 25 sekund. Danes ga na 182-kilometrski deveti etapi od Saint-Leonard-de-Noblata do Puy de Doma čaka tudi zahteven vzpon, na katerem se bo lahko znova pokazal svojo moč, piše N1.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol