J. B. | 4. 10. 2022, 09:11

Dončićev Dallas prihaja v Celje: razkrivamo, kdo je odigral ključno vlogo pri tej presenetljivi potezi

Profimedia/fotomontaža

V tretjem največjem mestu v Sloveniji bo danes še kako pestro, predvsem po zaslugi uglednega kluba iz lige NBA bodo dobili dve povsem novi košarkarski igrišči.

Torek bo velik dan za šport v Celju. V knežjem mestu bodo uradno odprli kar dve povsem novi košarkarski igrišči, ki pa ju bržčas ne bi dobili, če ne bi bilo ameriškega kluba Dallas Mavericks. Član lige NBA, pri katerem je največji zvezdnik kdo drug kot Luka Dončić, je postal prvi klub iz najmočnejše košarkarske lige na svetu, ki je v celoti financiral izgradnjo košarkarskega igrišča v Evropi! Ob tem se je seveda marsikdo vprašal, kako so v Dallasu sploh postali pozorni na dejstvo, da so v Celju krvavo potrebovali nove košarkarske površine?

Razmišljali so o Sloveniji

"Projekt je rezultat sodelovanja s Košarkarsko zvezo Slovenije, ki je prisluhnila našim željam, da bi prenovili kakšno košarkarsko igrišče v Celju. KZS je tudi priporočil Celje klubu Dallas Mavericks, ki je razmišljal o obnovi kakšnega košarkarskega igrišča v Sloveniji," je Mestna občina Celje pojasnila za Metropolitan. Pri tem je pomembno vlogo pričakovano odigral tudi Dončić.

"Luka Dončić je z veseljem podprl projekt svojega kluba, saj se zaveda, da ima med mladimi košarkarji številne privržence in tako tudi v Celju."

V Celju verjamejo, da bosta novi igrišči (eno bo "okrašeno" z logotipom Dallasa, drugo bo posvečeno Luki Dončiću) pripomogli tudi k razvoju košarke v Celju. V moški konkurenci Celjani nimajo kluba, ki bi bil dorasel tekmec najkakovostnejšim v Sloveniji. "Zagotovo je ta projekt mogoče razumeti tudi v tej smeri, da je to prispevek, da bi se celjska moška košarka vrnila na pota stare slave. Sicer pa ne pozabimo, da se v Celju trenutno igra najboljša ženska košarka v Sloveniji, saj so košarkarice ŽKK Cinkarne Celje v zadnjih letih najboljša ekipa v državi," pravijo v Mestni občini Celje.

Igrišče Dallasa ob Dijaškem in študentskem domu Celje na Ljubljanski cesti bo danes uradno odprto ob 11. uri, Dončićevo na Hudinji ob 15. uri, v Celju so pripravili tudi bogat in zanimiv spremljevalni program: "Ob odprtju igrišč se zares obeta zelo zanimiv in pester program. Nastopili bodo člani glasbene zasedbe Slovenski tolkalni projekt, Pihalni orkester Glasbene šole Celje, breakdance skupina Break the Floor in tudi akrobatska skupina Dunking Devils."

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec