J. B. | 12. 7. 2023, 19:00

Velika preobrazba velikega zvezdnika: Luka Dončić gara, trpi in se poti, da bi postal najboljši Luka Dončić doslej (FOTO)

Profimedia/Instagram/2A Sports LAB/fotomontaža

Luka Dončić se je v preteklosti med poletnim dopustom predvsem zabaval. Veliko zabaval. Toda letos se je odločil za drastično spremembo.

Še dober mesec dni in pozornost slovenske športne javnosti bo spet usmerjena v košarkarsko reprezentanco. In, jasno, Luko Dončića. Medtem ko je Goran Dragić dokončno zaključil svoje reprezentančno poglavje, bo Luka Dončić še naprej na voljo svoji državi. In čeprav je za Ljubljančanom skromna sezona v ligi NBA, ki jo je zaključil že pred končnico, se zdi, da bo imela Slovenija na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo od 25. avgusta do 10. septembra, na voljo najboljšega Luko Dončića do zdaj. No, da je za nas tako ali tako najboljši in da je tudi po številnih strokovnih kriterijih dejansko med najboljšimi na svetu, se tako ali tako strinjamo vsi. Toda hkrati moramo biti pošteni in priznati, kar so že nekaj časa opozarjali številni: da Luka Dončić telesno ni najbolje pripravljen. Da, če želite, nima telesa atleta. Da vse stavi na svoj neverjetni talent, a da bi moral narediti več za svoje telo.

Profimedia

Po klavrni sezoni v dresu Dallasa je Luka Dončić očitno prisluhnil kritikom in se hkrati odločil, da dolgega, dolgega dopusta ne bo izkoristil (le) za zabavo, temveč predvsem za trdo delo. Medtem si je seveda vzel tudi čas za zaroko, a Anamaria vendarle od svojega izbranca nima toliko, kot bi imela, če bi Luka Dončić šport povsem potisnil ob stran.

Luka Dončić sodeluje s priznanim strokovnjakom

Da je trdo delo že obrodilo sadove, so opazili tudi v Združenih državah Amerike. Ko je Luka Dončić pred kratkim objavil fotografijo, na kateri je skupaj z nogometašem Mure in prijateljem iz otroštva Nikolo Jovićevićem, so se v ZDA številni skorajda čudili, kako zelo "se je spremenil Luka Dončića" in kako še nikdar "ni deloval tako dobro telesno pripravljen".

Luka Dončić v družbi nogometaša Mure in prijatelja iz otroštva Nikole Jovićevića.

Luka Dončić v družbi nogometaša Mure in prijatelja iz otroštva Nikole Jovićevića.

Instagram/Nikola Jovićević

Seveda pa Luka Dončić do izklesanega telesa ni prišel kar čez noč. In brez truda. Kot poročajo dobro obveščeni viri iz krogov blizu košarkarskega zvezdnika, slednji gara, da bi težko bolj. Trenira iz dneva v dan, njegov program dela pa je skorajda vojaški. Kakopak si med dopustom vzame tudi čas za predah, vzel si ga je tudi za romantično zaroko v Vili Bled, toda hkrati ima ob sebi trenerja, ki mu - če malce pretiravamo - ne pusti dihati. Za Dončićevo telesno preobrazbo skrbi priznani strokovnjak Anže Maček, ki je v preteklosti že sodeloval s številnimi znanimi športniki. Maček vodi 2A Sports LAB in je tudi strokovni partner Košarkarske zveze Slovenije. S svojimi sledilci na družbenih omrežjih sem in tja deli tudi utrinke z vadbe z Dončićem in več kot očitno je, da ne pozna milosti do nesramno bogatega zvezdnika.

Instagram/2A Sports LAB/posnetek zaslona

Luka Dončić gara, trpi in se poti. Vse v želji, da bi postal najboljši Luka Dončić do zdaj. Da bi Dallas popeljal tja, kamor želi priti. In da bi tudi s Slovenijo spisal novo šampionsko poglavje ... Priložnost za slednje bo prišla že zelo kmalu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol