A. B. | 30. 4. 2022, 13:28

Luka Dončić zapisan v zgodovino! Podira rekorde največjega košarkarskega asa vseh časov

Profimedia

S pomočjo slovenskega košarkarskega aduta je njegova ekipa prvič po letu 2011 napredovala v drugi krog končnice lige NBA. Omenjenega leta so namreč naslov prvaka tudi nazadnje osvojili. 

23-letni Luka Dončić je sicer zaradi poškodbe mišice izpustil prve tri obračunae z Utah Jazz, se je tako v tretjem poskusu prvič prebil v konferenčni polfinale. To je tudi njegov osebni in karierni uspeh!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Njegov zgodovinski uspeh 

V preteklih dveh sezonah so bili za Mavericske že v uvodnem krogu usodni Los Angeles Clippers. Dončić je v končnici serije z Utahom presegel mejo 500 točk, kar mu je uspelo v le 16 tekmah.

S tem se je uvrstil na drugo mesto večne lestvice, manj tekem od njega (14) je potreboval samo največji košarkar vseh časov Michael Jordan.

Slovenski organizator igre pred začetkom polfinalne serije na zahodu, v kateri se bo Dallas pomeril z najmočnejšo ekipo rednega dela Phoenix Suns, beleži povprečje 32,7 točke na tekmo, medtem ko Jordanov točkovni doprinos v posezonskem delu znaša 33,4 točke, so zapisali na Žurnal24. 

Čeprav Dončić ne velja za najboljšega strelca z razdalje, pa njegovo povprečje zadetih trojk v končnici znaša visokih 38,7%, kar ga uvršča v sam vrh seznama aktivnih igralcev. 

A to še ni vse. V povprečju košarkar prispeva kar 8,8 podaje na srečanje, kar je peti izid vseh časov. Z enakim povprečjem se v končnici lahko pohvali še dvakratni MVP in trener Brooklyn Nets Steve Nash.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ