7. 6. 2022, 13:26

Na dražbo za absurdno vsoto kartica Kralja košarke

Profimedia

Edinstvena kartica, ki prikazuje 18-kratnega udeleženca tekme vseh zvezd, vključuje zaplate vzete z dresov, ki jih je James nosil v svoji karieri.

Ekskluzivna kartica LeBrona Jamesa naj bi bila ta teden na dražbi prodana za več kot 6 milijonov dolarjev (5,6 milijona evrov). Kartico so našli po vsesplošnem lovu zbiralcev med dogodkom v živo na družbenih omrežjih.

Do kartice so prišli po tem, ko je kanadski raper Drake kupil 10 paketov košarkarskih kart, da bi jo poskušal najti.

"Najboljša primerjava, ki jo lahko uporabim za sodobnega bralca, je predstavljati si Willyja Wonka in Tovarno čokolade, ki iščeta zlato vstopnico," je povedal Ken Goldin, izvršni predsednik dražbenikov Goldin. "In potem si predstavljajte, da je bila namesto petih samo ena zlata vstopnica."

"Ultra redka" podpisana kartica štirikratnega prvaka lige NBA, ki igra za Los Angeles Lakers, je lani podrla rekord najdražje prodane košarkarske kartice. Kupec je zanjo odštel kar 5,2 milijona dolarjev (4,87 milijona evrov).

Twitter/Daily Guardian

Dražba za kartico "Triple Logoman" - ki vsebuje delčke Jamesovih dresov klubov Cleveland Cavaliers, Miami Heat in Lakers, se odpre v sredo in zaključi 25. junija.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol